Hoogwaardige acnebehandeling door kwaliteit geregistreerde huidtherapeut bij Huidzorg Rotterdam

Eerste consult gratis

Vragen of een afspraak maken voor uw eerste gratis consult
Vul uw telefoonnummer in en één van onze huidtherapeuten belt u terug:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt nu bij Huidzorg Rotterdam terecht voor acnetherapie. U wordt behandeld door een HBO geschoolde en kwaliteit geregistreerde huidtherapeut. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, bestaat er zelfs een kans dat u (een deel) van de acnebehandeling in het gelaat vergoed krijgt. Huidzorg Rotterdam (onderdeel van Huidtherapeut NL) heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Bij Huidzorg Rotterdam worden verschillende vormen van acnetherapie aangeboden. De meest voorkomende behandelvormen zijn het reinigen, verzorgen en onderhouden van de huid. De behandeling gebeurt vaak in combinatie met een behandeling door een arts. Het is belangrijk om vroegtijdig te beginnen met het behandelen van de aandoening om blijvende schade te voorkomen. Daarnaast geven onze huidtherapeuten u thuis adviezen mee waarmee de acne kan worden aangepakt (bestrijden, verminderen). Een actieve bijdragen van de patiënt is voorwaarde voor succes.

Wat is acne?

Acne Vulgaris, kort acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Het komt voor bij 85% van de mensen tussen het 12e en 24e levensjaar. Na de tienerjaren neemt de aanwezigheid van acne sterk af naar ongeveer 5%. Bij vrouwen komt acne op volwassen leeftijd vaker voor dan bij mannen. Het is een aandoening met een relatief grote invloed op de kwaliteit van het leven. Acne is een aandoening van het haar-talgkliercomplex. Talgklieren monden meestal uit in haarzakjes. Deze talgklierfollikels komen overal op het lichaam voor, behalve in de handpalmen en op de voetzolen. De dichtheid van de talgklierfollikels en de talgproductie is het grootst in het gelaat, op de rug en op de borst. De huid bevat op elke vierkante centimeter ongeveer vijftien talgklieren. Talg heeft een aantal belangrijke functies, namelijk: het voorkomen van vochtverlies uit de huid, het beschermen tegen bacteriën en schimmels, en het soepel houden van de huid. Wanneer de talgklieruitgang verstopt raakt, ontstaat acne.

Acne is een verzamelnaam voor een reeks aan huidproblemen. Hieronder vallen:

 • Ontstekingen
 • Open comedonen of mee-eters (zwarte kopjes)
 • Gesloten comedonen (witte kopjes)
 • Pustels (kleine ontstekingen met een witte kop)

Wat zijn de oorzaken van acne?

De precieze oorzaak van acne is nog niet geheel bekend. Duidelijk is wel dat acne ontstaat door een combinatie van factoren die onderling elkaar sterk kunnen beïnvloeden. De vier belangrijkste factoren zijn:

 • Toegenomen talgproductie
 • Veranderingen in het verhoorningsproces (afschilfering van de huid)
 • Aanwezigheid van bacteriën
 • Het vrijkomen van stoffen die een ontsteking veroorzaken
acne littekens behandeling

Diverse factoren kunnen acne verergeren zoals hormonale processen, uitwendige mechanische en chemische factoren en erfelijke factoren. Ook kunnen diverse geneesmiddelen tot acne leiden. Daarnaast kunnen voedingsmiddelen met een hoog suikergehalte (‘snelle’ suikers) en melkproducten zorgen voor een verergering van acne. De relatie met roken en met een slechte hygiëne is tot nu toe nooit goed vastgesteld.

Wat kunt u verwachten van de eerste behandeling?

De eerste afspraak is een intake. Het intakegesprek is gratis en vrijblijvend bij Huidzorg Rotterdam. Tijdens deze afspraak zullen uw gegevens en relevante medische geschiedenis doorgenomen worden. Hierbij zal gekeken worden of er sprake is van mogelijke contra-indicaties die een behandeling in de weg kunnen staan. De huidtherapeut zal een huidanalyse uitvoeren en aan de hand hiervan een behandelplan op maat opstellen en u krijgt adviezen en informatie mee over de behandeling.

Behandelmogelijkheden

Er bestaat geen standaardbehandeling voor acne. Wanneer de ontstekingsverschijnselen op de voorgrond staan is de behandeling anders dan wanneer het vooral om mee-eters gaat. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook leeftijd en geslacht bepalen met welk anti-acne middel zal worden gestart. Zoals eerder aangegeven wordt acne veroorzaakt door diverse factoren.
Bij Huidzorg Rotterdam behandelen we alle vormen van acne en acnelittekens. Een acnebehandeling door de huidtherapeut kan onder meer bestaan uit:

 • Manuele reiniging van de huid
  Bij een manuele reiniging worden de onzuiverheden van de huid verwijderd met behulp van een dun naaldje. Het doel van de behandeling is het voorkomen van ontstekingen en littekens.
 • Dieptereiniging van de huid d.m.v. peeling
  Een chemische peeling bestaat uit een combinatie aan verschillende ingrediënten. De basis van deze ingrediënten zijn vooral berust op zuren met elk hun eigen werkzame stoffen. Een chemische peeling veroorzaakt afschilfering van de opperhuid. De bovenste huidlaag wordt hierdoor op (de juiste wijze) verwijderd. Vernieuwing van de huid, nieuwe cellen-en collageen aanmaak worden hierdoor gestimuleerd. Een peeling is onder andere gericht op het verminderen van (atrofische) littekens, pigmentvlekken, roodheid en het aanpakken van bacteriën die ontstekingen kunnen veroorzaken. Daarnaast worden fijne lijntjes verminderd en groeve poriën worden kleiner, zodat de huid een egalere structuur krijgt.
 • Microneedling 
  Wanneer er geen ontstekingen meer zijn kan microneedling worden toegepast om acnelittekens te behandelen. Microneedling is een behandeling waarbij kleine vibrerende naaldjes de huid op een gecontroleerde manier beschadigen, zodat er een natuurlijk genezingsproces in gang wordt gezet. Door de prikkeling in het bindweefsel wordt de huid gestimuleerd om nieuw collageen en elastine aan te maken.
 • Adviezen en zelfmanagement
  In onze praktijk wordt gewerkt met de Lira Clinical producten. Samen met u wordt gekeken naar een passend product voor uw huid.
 • Medische camouflagetherapie 
  Camouflagetherapie is een behandeling waarbij littekens of verkleuringen op de huid met behulp huidbehandeling en gekleurde crèmes worden vervaagd. Deze crème is zeer geschikt om oneffenheden minder zichtbaar te maken. 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het is niet mogelijk om een standaardindicatie van het aantal behandelingen te geven, omdat er veel verschillende gradaties en vormen van acne zijn en het onder invloed staat van verschillende factoren, zoals hormonen. Afhankelijk van uw huid en uw wensen zal de huidtherapeut een behandelplan op maat opstellen. Aan het begin van het behandeltraject zal er frequent behandeld worden, variërend van elke 2 tot 3 weken. Naarmate de huid rustiger wordt, zal de behandeling worden afgebouwd. Voor een optimaal resultaat wordt het gebruik van bijbehorende producten uit de LIRA Clinical thuis-lijn voor de dagelijkse verzorging van uw huid geadviseerd.

Resultaten behandeling

Tarieven en vergoeding

U kunt tijdens uw vrijblijvende en gratis consult een prijsbepaling krijgen.

Acnebehandeling Vanaf €45,-
Acnebehandeling met chemische peeling Vanaf €70,-
Acnebehandeling met chemische peeling en laserbehandeling Vanaf €150,-
Acnelittekens behandelen d.m.v. chemische peeling Vanaf €70,-
Acnelittekens behandelen d.m.v. microneedling voorhoofd + wangen Vanaf €100,-
Acnelittekens behandelen d.m.v. microneedling gelaat geheel Vanaf €150,-
Acnelittekens behandelen d.m.v. microneedling en peeling gelaat geheel Vanaf €160,-

Huidtherapeut NL heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, is het mogelijk dat u de behandelingen voor acne in het gelaat vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar. Voor de precieze vergoeding kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar of kunt u kijken op onze website.

De behandeling zal ten alle tijden eerst betaald moeten worden. Bij Huidzorg Rotterdam is dit mogelijk per pin of contant. De factuur die u meekrijgt kan eventueel door uzelf ingediend worden bij de zorgverzekeraar.

Afspraak maken

U kunt altijd een gratis en vrijblijvende intake inplannen bij een van onze huid- en oedeemtherapeuten.
De Huid- en oedeemtherapeuten van Huidtherapeut NL zijn allemaal geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici (KP). Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Bereikbaarheid

Huidzorg Rotterdam is gevestigd in het Gezondheidscentrum Alexander, gelegen aan de Hoofdweg 480. De praktijk is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer (uitstappen bij metrohalte Oosterflank/Rotterdam Alexander). Tevens kunt u als bezoeker van het gezondheidscentrum gratis parkeren achter het gebouw, hier kunt een routebeschrijving naar onze praktijk vinden. Onze praktijk bevindt zich op de begaande grond van het gezondheidscentrum. Bij binnenkomst voor uw afspraak kunt u plaatsnemen in de wachtkamer, u hoeft zich niet aan te melden.

Inhoudsopgave

Huidzorg Rotterdam

Hoofdweg 328, 3067 GK Rotterdam

Openingstijden

Maandag
09:00 – 17:30
Dinsdag
09:00 – 20:30
Woensdag
09:00 – 21:00
Donderdag
10:00 – 20:30
Vrijdag
09:00 – 17:30

Eerste consult gratis

Vragen of een afspraak maken voor uw eerste gratis consult
Vul uw telefoonnummer in en één van onze huidtherapeuten belt u terug:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt nu bij Huidzorg Rotterdam terecht voor acnetherapie. U wordt behandeld door een HBO geschoolde en kwaliteit geregistreerde huidtherapeut. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, bestaat er zelfs een kans dat u (een deel) van de acnebehandeling in het gelaat vergoed krijgt. Huidzorg Rotterdam (onderdeel van Huidtherapeut NL) heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Bij Huidzorg Rotterdam worden verschillende vormen van acnetherapie aangeboden. De meest voorkomende behandelvormen zijn het reinigen, verzorgen en onderhouden van de huid. De behandeling gebeurt vaak in combinatie met een behandeling door een arts. Het is belangrijk om vroegtijdig te beginnen met het behandelen van de aandoening om blijvende schade te voorkomen. Daarnaast geven onze huidtherapeuten u thuis adviezen mee waarmee de acne kan worden aangepakt (bestrijden, verminderen). Een actieve bijdragen van de patiënt is voorwaarde voor succes.

Wat is acne?

Acne Vulgaris, kort acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Het komt voor bij 85% van de mensen tussen het 12e en 24e levensjaar. Na de tienerjaren neemt de aanwezigheid van acne sterk af naar ongeveer 5%. Bij vrouwen komt acne op volwassen leeftijd vaker voor dan bij mannen. Het is een aandoening met een relatief grote invloed op de kwaliteit van het leven. Acne is een aandoening van het haar-talgkliercomplex. Talgklieren monden meestal uit in haarzakjes. Deze talgklierfollikels komen overal op het lichaam voor, behalve in de handpalmen en op de voetzolen. De dichtheid van de talgklierfollikels en de talgproductie is het grootst in het gelaat, op de rug en op de borst. De huid bevat op elke vierkante centimeter ongeveer vijftien talgklieren. Talg heeft een aantal belangrijke functies, namelijk: het voorkomen van vochtverlies uit de huid, het beschermen tegen bacteriën en schimmels, en het soepel houden van de huid. Wanneer de talgklieruitgang verstopt raakt, ontstaat acne.

Acne is een verzamelnaam voor een reeks aan huidproblemen. Hieronder vallen:

 • Ontstekingen
 • Open comedonen of mee-eters (zwarte kopjes)
 • Gesloten comedonen (witte kopjes)
 • Pustels (kleine ontstekingen met een witte kop)

Wat zijn de oorzaken van acne?

De precieze oorzaak van acne is nog niet geheel bekend. Duidelijk is wel dat acne ontstaat door een combinatie van factoren die onderling elkaar sterk kunnen beïnvloeden. De vier belangrijkste factoren zijn:

 • Toegenomen talgproductie
 • Veranderingen in het verhoorningsproces (afschilfering van de huid)
 • Aanwezigheid van bacteriën
 • Het vrijkomen van stoffen die een ontsteking veroorzaken
acne littekens behandeling

Diverse factoren kunnen acne verergeren zoals hormonale processen, uitwendige mechanische en chemische factoren en erfelijke factoren. Ook kunnen diverse geneesmiddelen tot acne leiden. Daarnaast kunnen voedingsmiddelen met een hoog suikergehalte (‘snelle’ suikers) en melkproducten zorgen voor een verergering van acne. De relatie met roken en met een slechte hygiëne is tot nu toe nooit goed vastgesteld.

Wat kunt u verwachten van de eerste behandeling?

De eerste afspraak is een intake. Het intakegesprek is gratis en vrijblijvend bij Huidzorg Rotterdam. Tijdens deze afspraak zullen uw gegevens en relevante medische geschiedenis doorgenomen worden. Hierbij zal gekeken worden of er sprake is van mogelijke contra-indicaties die een behandeling in de weg kunnen staan. De huidtherapeut zal een huidanalyse uitvoeren en aan de hand hiervan een behandelplan op maat opstellen en u krijgt adviezen en informatie mee over de behandeling.

Behandelmogelijkheden

Er bestaat geen standaardbehandeling voor acne. Wanneer de ontstekingsverschijnselen op de voorgrond staan is de behandeling anders dan wanneer het vooral om mee-eters gaat. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook leeftijd en geslacht bepalen met welk anti-acne middel zal worden gestart. Zoals eerder aangegeven wordt acne veroorzaakt door diverse factoren.
Bij Huidzorg Rotterdam behandelen we alle vormen van acne en acnelittekens. Een acnebehandeling door de huidtherapeut kan onder meer bestaan uit:

 • Manuele reiniging van de huid
  Bij een manuele reiniging worden de onzuiverheden van de huid verwijderd met behulp van een dun naaldje. Het doel van de behandeling is het voorkomen van ontstekingen en littekens.
 • Dieptereiniging van de huid d.m.v. peeling
  Een chemische peeling bestaat uit een combinatie aan verschillende ingrediënten. De basis van deze ingrediënten zijn vooral berust op zuren met elk hun eigen werkzame stoffen. Een chemische peeling veroorzaakt afschilfering van de opperhuid. De bovenste huidlaag wordt hierdoor op (de juiste wijze) verwijderd. Vernieuwing van de huid, nieuwe cellen-en collageen aanmaak worden hierdoor gestimuleerd. Een peeling is onder andere gericht op het verminderen van (atrofische) littekens, pigmentvlekken, roodheid en het aanpakken van bacteriën die ontstekingen kunnen veroorzaken. Daarnaast worden fijne lijntjes verminderd en groeve poriën worden kleiner, zodat de huid een egalere structuur krijgt.
 • Microneedling 
  Wanneer er geen ontstekingen meer zijn kan microneedling worden toegepast om acnelittekens te behandelen. Microneedling is een behandeling waarbij kleine vibrerende naaldjes de huid op een gecontroleerde manier beschadigen, zodat er een natuurlijk genezingsproces in gang wordt gezet. Door de prikkeling in het bindweefsel wordt de huid gestimuleerd om nieuw collageen en elastine aan te maken.
 • Adviezen en zelfmanagement
  In onze praktijk wordt gewerkt met de Lira Clinical producten. Samen met u wordt gekeken naar een passend product voor uw huid.
 • Medische camouflagetherapie 
  Camouflagetherapie is een behandeling waarbij littekens of verkleuringen op de huid met behulp huidbehandeling en gekleurde crèmes worden vervaagd. Deze crème is zeer geschikt om oneffenheden minder zichtbaar te maken. 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het is niet mogelijk om een standaardindicatie van het aantal behandelingen te geven, omdat er veel verschillende gradaties en vormen van acne zijn en het onder invloed staat van verschillende factoren, zoals hormonen. Afhankelijk van uw huid en uw wensen zal de huidtherapeut een behandelplan op maat opstellen. Aan het begin van het behandeltraject zal er frequent behandeld worden, variërend van elke 2 tot 3 weken. Naarmate de huid rustiger wordt, zal de behandeling worden afgebouwd. Voor een optimaal resultaat wordt het gebruik van bijbehorende producten uit de LIRA Clinical thuis-lijn voor de dagelijkse verzorging van uw huid geadviseerd.

Resultaten behandeling

Tarieven en vergoeding

U kunt tijdens uw vrijblijvende en gratis consult een prijsbepaling krijgen.

Acnebehandeling Vanaf €45,-
Acnebehandeling met chemische peeling Vanaf €70,-
Acnebehandeling met chemische peeling en laserbehandeling Vanaf €150,-
Acnelittekens behandelen d.m.v. chemische peeling Vanaf €70,-
Acnelittekens behandelen d.m.v. microneedling voorhoofd + wangen Vanaf €100,-
Acnelittekens behandelen d.m.v. microneedling gelaat geheel Vanaf €150,-
Acnelittekens behandelen d.m.v. microneedling en peeling gelaat geheel Vanaf €160,-

Huidtherapeut NL heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, is het mogelijk dat u de behandelingen voor acne in het gelaat vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar. Voor de precieze vergoeding kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar of kunt u kijken op onze website.

De behandeling zal ten alle tijden eerst betaald moeten worden. Bij Huidzorg Rotterdam is dit mogelijk per pin of contant. De factuur die u meekrijgt kan eventueel door uzelf ingediend worden bij de zorgverzekeraar.

Afspraak maken

U kunt altijd een gratis en vrijblijvende intake inplannen bij een van onze huid- en oedeemtherapeuten.
De Huid- en oedeemtherapeuten van Huidtherapeut NL zijn allemaal geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici (KP). Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Bereikbaarheid

Huidzorg Rotterdam is gevestigd in het Gezondheidscentrum Alexander, gelegen aan de Hoofdweg 480. De praktijk is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer (uitstappen bij metrohalte Oosterflank/Rotterdam Alexander). Tevens kunt u als bezoeker van het gezondheidscentrum gratis parkeren achter het gebouw, hier kunt een routebeschrijving naar onze praktijk vinden. Onze praktijk bevindt zich op de begaande grond van het gezondheidscentrum. Bij binnenkomst voor uw afspraak kunt u plaatsnemen in de wachtkamer, u hoeft zich niet aan te melden.

Huidtherapeut NL