Microneedling

Microneedling is een behandelmethode waarbij kleine naaldjes op hoog tempo in de huid vibreren. Hierdoor worden de cellen in de verschillende huidlagen getriggerd waarna het natuurlijk genezingsproces in gang wordt gezet. Dit leidt tot herstel van de huid en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine.

Een microneedling behandeling verminderd littekens, fijne lijntjes, pigmentstoornissen, grove poriën en roodheid van couperose. Daarnaast zorgt het voor verbetering van huidstructuur, werkt het preventief tegen huidveroudering en is het geschikt voor rosacea type I.

Onze huidtherapeuten zullen aan de hand van uw klachten zorgvuldig een analyse maken om te bepalen of microneedling geschikt is voor uw huid.

Behandelmogelijkheden

Microneedling wangen en voorhoofd of hele gelaat

Deze behandeling bestaat uit de reiniging van de huid, microneedling afgestemd op huidtype, huid herstellende en voedend serum en dagverzorging met spf.

Microneedling lokaal bij littekens op het lichaam

Deze behandeling bestaat uit de reiniging van de huid, microneedling afgestemd op huidtype, huid herstellende en voedend serum en dagverzorging met spf.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Afhankelijk van de behandelindicatie adviseren wij tussen de 4 en 6 behandelingen met een interval van 2 tot 8 weken. Het uiteindelijke resultaat is echter pas zichtbaar na enkele maanden. 

Wij vertellen u welke producten u voorafgaande, tijdens en na de behandeling kunt gebruiken voor het beste resultaat.

Resultaten behandeling

Eerste consult gratis* en vrijblijvend

De eerste afspraak is gratis* en vrijblijvend. Tijdens de eerste afspraak, de intake, nemen we uw gegevens en relevante medische geschiedenis met u door. Hierbij kijken we of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is.

Aan de hand van een huidanalyse wordt een individueel behandelplan opgesteld. U krijgt informatie over de behandeling en een advies mee.

*met uitzondering van oedeem-, litteken en camouflagetherapie.

Vergoedingen door zorgverzekeraars

Wanneer microneedling wordt ingezet om acne(littekens), hyperpigmentatie in het gezicht of littekens na brandwonden of operatie te verminderen, kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding. Deze vergoeding komt uit het aanvullende pakket. Soms is er een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist om in aanmerking te komen voor de vergoeding.

Acnetherapie, camouflagetherapie, laserontharing en oedeemtherapie  worden door de meeste verzekeringsmaatschappijen (deels) vergoed. Vraag uw huidtherapeut om advies als u twijfelt of  een bepaalde behandeling vergoed wordt.

Inhoudsopgave

Vragen?

Bespreek uw huidprobleem
met één van onze therapeuten.
Maak een afspraak voor een 1e consult:
gratis en vrijblijvend.

Stel uw vraag online