Couperose

Wat is Couperose?

Couperose zijn zichtbare verwijde vaatjes die voornamelijk voorkomen op de wangen, neus en kin. Deze vaatjes ontstaan meestal naarmate men ouder wordt. Doordat de oppervlakkige vaatjes verwijd zijn, is er een rode kleur zichtbaar. Hierdoor lijkt het alsof mensen met couperose een rode blos op de wangen hebben.

De couperose kan verschillende klachten met zich meebrengen. Naast het cosmetische aspect kan de huid soms ook warm aanvoelen, jeuken en gevoelig zijn.

Mensen die last hebben van couperose zijn zich vaak constant bewust van hun huid.

Couperose is een goedaardige aandoening die dus niet noodzakelijk behandeld moet worden. Echter is het vaak cosmetisch storend en kampen mensen al lang met steeds erger wordende klachten. Dit is de reden dat mensen de vaatjes laten behandelen.

Wat zijn de oorzaken van Couperose?

Couperose kan worden veroorzaakt door Rosacea. Factoren die couperose uitlokken zijn:

  • Erfelijkheid
  • Veel blootstelling aan Uv-licht
  • Licht huidtype
  • Leefstijl

Belangrijk is om goed zonbescherming te gebruiken wanneer er sprake is van couperose. Doordat de huid een stuk gevoeliger is, is het ook gevoeliger voor zonlicht en dus verbranding. Bij schade aan de huid kan de couperose weer verergeren. Daarom is het van belang om iedere dag met minimaal factor 30 het gezicht in te smeren.

Andere vormen van vaatjes

Spider Naevi

Een Spider Naevi wordt ook wel een spinnekopje genoemd. Het is een klein spinnetje aan vaatjes die vooral op het gezicht voorkomt. Doordat de vaatjes verwijd zijn is een rood vlekje zichtbaar. Meestal ontstaan spider naevi na de puberteit.

Cherry angioma

Een Cherry Angioma is een rood helder bultje met daarin een ophoping van bloed. Deze ontstaan net als Spider Naevi meestal na de puberteit.

Hoe kun je Couperose behandelen?

Alle roodheid die veroorzaakt wordt door uitgezette vaatjes in het gelaat kunnen worden behandeld door de huidtherapeut door middel van lasertherapie en/of coagulatietherapie. Bij deze behandelingen wordt door middel van warmte het bloedvaatje gestold. Het lichaam zal uiteindelijk het bloedvaatje zelf opruimen waardoor het niet meer zichtbaar is. Vaak verminderen dan ook gelijk de verdere klachten zoals gevoelige huid, jeuk en pijn.

Inhoudsopgave

Huidtherapeut Team

Vragen?

Bespreek uw huidprobleem
met één van onze therapeuten.
Maak een afspraak voor een 1e consult:
gratis en vrijblijvend.

Stel uw vraag online

  • De beste tips voor het verzorgen van uw huid en al onze aanbiedingen direct in uw mailbox?Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Huidtherapeut Team

Afspraak maken

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken voor een
gratis consult?
Onze HBO geschoolde en BIG geregistreerde huidtherapeuten helpen u graag verder!

Vul het formulier in
en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

U kunt ook bellen naar
088-5053200

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kunt een een afspraak maken?

Op basis van de adviezen en informatie van Ministerie van VWS en de richtlijnen van het RIVM (30 april) gaan wij de reguliere zorg weer opschalen. Om die hervatting voor u en voor ons zo veilig mogelijk te maken zijn een aantal aanpassingen noodzakelijk. We stellen het dan ook erg op prijs als u dit bericht goed gelezen heeft en onderstaande vragen beantwoordt bij het maken van een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.