Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vraag of afspraak maken?

Cellulitis

De naam cellulitis wordt voor twee verschillende huidproblemen gebruikt. Meestal wordt er in het dagelijks leven met de term cellulitis, cellulite bedoeld. Dit wordt ook wel eens een ‘sinaasappelhuid’ of een “bobbelige huid” genoemd. Dit komt voornamelijk voor bij de bovenbenen van vrouwen. De huid is hobbelig door de vetophopingen vlak onder de huid Naast uitstulpingen lijken er ook deukjes of putjes te zijn, waardoor de huid wel een beetje lijkt op een sinaasappelhuid.

In de medische wereld wordt de term “cellulitis” gebruikt voor een bacteriële infectie van het onderhuidse weefsel. Dit is een heel ander beeld dan de “sinaasappelhuid” of de “bobbelige huid”. Cellulitis gaat namelijk gepaard met koorts en een warm been. 

Hieronder zal aandacht worden besteed aan cellulite, ook wel bekend als de sinaasappelhuid. 

Hoe ontstaat cellulite?

Cellulite ontstaat doordat er vlak onder de huid vetcellen zitten. Vetcellen slaan al het vet dat ze kunnen opnemen uit het bloed op en worden groter en groter. De billen en heupen zijn bij vrouwen een plaats waar vet makkelijk wordt opgeslagen. De vetcellen liggen in een klompje bij elkaar omgeven door schotjes van bindweefsel. Als de vetcellen toenemen puilen deze klompjes enigszins uit, terwijl andere delen van de huid door de bindweefselstrengen niet kunnen uitzetten, daar ontstaat dan een deukje. Hierdoor ontstaat een hobbelig aspect met deukjes (sinaasappelhuid effect).

De oorzaken van cellulite

Bij cellulite spelen geslacht, genetica en levensstijl een belangrijke rol. Zo komt cellulite vrijwel alleen bij vrouwen voor, heeft overgewicht, te veel eten en te weinig lichaamsbeweging invloed op het ontstaan van cellulite. Ook het ouder worden is een belangrijke oorzaak doordat de elasticiteit van de huid verloren gaat. Echter is dit niet de enige oorzaak want cellulite kan ook voorkomen bij jongeren, kinderen, en bij slanke vrouwen. Vetcellen die uitzetten lijken toch de belangrijkste verklaring te zijn in het ontstaan van cellulite. Dit kan ook gebeuren zonder dat er sprake is van overgewicht. 

Als mogelijke factoren voor cellulite wordt naast ouder worden, overgewicht, en gebrek aan lichaamsbeweging ook hormonale veranderingen die optreden tijdens de puberteit, zwangerschap, en de overgang gen, erfelijke factoren, en roken genoemd.

Bron: https://www.huidziekten.nl/folders/nederlands/cellulitis-cellulite.htm 

De behandeling van cellulite

De huidtherapeut kan cellulite behandelen aan de hand van LPG endermologie en endo-massage.  Voor de endo-massage wordt gebruik gemaakt van de MR911 waarbij de cel generatie gestimuleerd wordt door de combinatie van endo-massage en het gebruik van magnetische microstroom. De resultaten zijn direct zichtbaar en gaan lang mee. Voor meer informatie hierover klik hier. 

De behandelingen worden in de volgende vestigingen uitgevoerd: 

 • Almere 
 • Almere Flevoziekenhuis 
 • Amsterdam 
 • Bleiswijk 
 • Gorinchem 
 • Leiden 
 • Lelystad 
 • Nijkerk 
 • Oldebroek 
 • Rotterdam 
 • Rotterdam Ijsselland 
 • Weesp 
 • Zoetermeer 
 • Sliedrecht 
 • Zwolle 

Vergoeding door zorgverzekeraars

Voor de behandeling van acne in het gezicht kunt u in aanmerking komen van een vergoeding uit de aanvullende verzekering. Dit kunt u controleren bij de polis van uw verzekering of in ons overzicht van vergoedingen voor acnetherapie. 

Tarieven

Wanneer u niet in aanmerking komt voor vergoedingen van de zorgverzekeraar volgen de volgende tarieven: 

LPG Endermologie

& Mantis MR991 

 

30 minuten 

50,-

45 minuten 

77,-

60 minuten 

88,- 

Inhoudsopgave

Vragen?

Bespreek uw huidprobleem
met één van onze therapeuten.
Maak een afspraak voor een 1e consult:
gratis en vrijblijvend.

Stel uw vraag online