Camouflagetherapie

Camouflagetherapie is een behandeling waarbij een verkleuring van de huid of een litteken met behulp van huidbehandelingen of camouflerende crèmes worden vervaagd. 

Behandelingen Camouflagetherapie Lira Derma Color

Behandelmogelijkheden

In de praktijken van Huidtherapeut NL worden twee soorten camouflage crèmes aangeboden: Dermacolor en Lira Clinical BB crème.

Dermacolor

Deze camouflage crème is speciaal ontwikkeld om kleurafwijkingen van de huid, littekens en tatoeages te camoufleren. De crème is eenvoudig aan te brengen, is water- en veegvast, hypoallergeen en geschikt voor alle huidtypes.

Lira Clinical BB crème

Deze camouflage is op foundation basis. Het is een zeer licht en ademende camouflage crème. Dit product is geschikt om sproeten, roodheid en oppervlakkige littekens te camoufleren. De crème bevat een SPF30 en huidherstellende ingrediënten, waardoor de crème ook geschikt is om aan te brengen na een acne- of laserbehandeling.

Naast bovenstaande camouflerende middelen bieden de huidtherapeuten van Huidtherapeut NL ook behandelingen aan die de kleurafwijking kunnen verhelpen, zoals chemische peelings en pigment laseren.

Chemische peelings

Een chemische peeling veroorzaakt afschilfering van de opperhuid. De bovenste huidlaag wordt hierdoor (op de juiste wijze) verwijderd. Vernieuwing van de huid, nieuwe cellen- en collageen aanmaak worden hierdoor gestimuleerd. De mate van schilfering is afhankelijk van het type en de sterkte van de chemische peeling.

Pigment laseren

Bij pigment laseren wordt het laserlicht  opgenomen door het pigment in de pigmentvlek. Deze kleurt hierdoor tijdelijk donkerder. Binnen in de vlek worden de pigment ketens verbroken en langzaam aan door de de huid opgeruimd.

Resultaat camouflagetherapie

Eerste consult

Tijdens de eerste afspraak, de intake, nemen we uw gegevens en relevante medische geschiedenis met u door. Hierbij kijken we of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is.
We kijken ook goed naar de huid en stellen aan de hand van deze huidanalyse vervolgens een individueel behandelplan op . U krijgt informatie over de behandeling en een advies mee.

Vergoedingen door zorgverzekeraars

Camouflagetherapie wordt door de meeste verzekeringsmaatschappijen (deels) vergoed. Vraag uw huidtherapeut om advies als u twijfelt of  een bepaalde behandeling vergoed wordt.

Tarieven

Camouflagetherapie

  • Lasertherapie pigment (klein gebied) vanaf €77
  • Lasertherapie pigment (middelgroot) vanaf €94
  • Lasertherapie pigment (groot gebied) vanaf €116

Inhoudsopgave

Vragen?

Bespreek uw huidprobleem
met één van onze therapeuten.
Maak een afspraak voor een 1e consult:
gratis en vrijblijvend.

Stel uw vraag online

Huidtherapeut NL