Pigmentvlekken laserbehandeling

Het laserlicht wordt opgenomen door het pigment in de pigmentvlek. Deze pigmentvlek kleurt hierdoor tijdelijk donkerder. Binnen in de pigmentvlek worden de pigment ketens verbroken en vervolgens ruimt de huid het pigment op.

Bij Huidtherapeut NL kunnen we verschillende soorten pigmentvlekken behandelen

  • Zonnevlekken (lentigo solaris)
  • Ouderdomsvlekken (lentigo senilis)
  • Sproeten
  • Donkere vlekken na een beschadiging zoals een pustel of schaafplek (post-inflammatoire hyperpigmentatie)

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het kan zijn dat het pigmentvlekje na één behandeling al niet meer zichtbaar is. Vaak zijn er 2-4 behandelingen nodig om het beste resultaat te behalen. De behandelingen vinden om de 4-6 weken plaats.

De laser wordt nauwkeurig afgestemd op uw huidtype. De Alexandrite laser wordt gebruikt tot huidtype 3. Pigmentvlekken bij huidtype 4, 5 en 6 zijn niet geschikt om met laseren te behandelen. Deze huidtypes kunnen wij behandelen door middel van chemische peelings. Ook wanneer er sprake is van vele kleine pigmentvlekjes is het aan te raden om te starten met peelings zodat de gehele huid goed behandeld wordt.

Resultaat Pigmentvlekken Laserbehandeling

Eerste consult gratis en vrijblijvend

De eerste afspraak is gratis en vrijblijvend. Tijdens de eerste afspraak, de intake, nemen we uw gegevens en relevante medische geschiedenis met u door. Hierbij kijken we of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is.
We kijken ook goed naar de huid en stellen aan de hand van deze huidanalyse vervolgens een individueel behandelplan op . U krijgt informatie over de behandeling en een advies mee.

Vergoedingen door zorgverzekeraars

De vergoeding is afhankelijk van de soort behandeling en de verzekering. In veel gevallen moet u aanvullend verzekerd zijn en soms is er nog een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Acnetherapie, camouflagetherapie, laserontharing en oedeemtherapie  worden door de meeste verzekeringsmaatschappijen (deels) vergoed. Vraag uw huidtherapeut om advies als u twijfelt of  een bepaalde behandeling vergoed wordt.

Inhoudsopgave

Huidtherapeut Team

Vragen?

Bespreek uw huidprobleem
met één van onze therapeuten.
Maak een afspraak voor een 1e consult:
gratis en vrijblijvend.

Stel uw vraag online

  • De beste tips voor het verzorgen van uw huid en al onze aanbiedingen direct in uw mailbox?Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Huidtherapeut Team

Afspraak maken

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken voor een
gratis consult?
Onze HBO geschoolde en BIG geregistreerde huidtherapeuten helpen u graag verder!

Vul het formulier in
en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

U kunt ook bellen naar
088-5053200

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kunt een een afspraak maken?

Op basis van de adviezen en informatie van Ministerie van VWS en de richtlijnen van het RIVM (30 april) gaan wij de reguliere zorg weer opschalen. Om die hervatting voor u en voor ons zo veilig mogelijk te maken zijn een aantal aanpassingen noodzakelijk. We stellen het dan ook erg op prijs als u dit bericht goed gelezen heeft en onderstaande vragen beantwoordt bij het maken van een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.