Pigmentvlekken laserbehandeling

Het laserlicht wordt opgenomen door het pigment in de pigmentvlek. Deze pigmentvlek kleurt hierdoor tijdelijk donkerder. Binnen in de pigmentvlek worden de pigment ketens verbroken en vervolgens ruimt de huid het pigment op.

Bij Huidtherapeut NL kunnen we verschillende soorten pigmentvlekken behandelen

  • Zonnevlekken (lentigo solaris)
  • Ouderdomsvlekken (lentigo senilis)
  • Sproeten
  • Donkere vlekken na een beschadiging zoals een pustel of schaafplek (post-inflammatoire hyperpigmentatie)

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het kan zijn dat het pigmentvlekje na één behandeling al niet meer zichtbaar is. Vaak zijn er 2-4 behandelingen nodig om het beste resultaat te behalen. De behandelingen vinden om de 4-6 weken plaats.

De laser wordt nauwkeurig afgestemd op uw huidtype. De Alexandrite laser wordt gebruikt tot huidtype 3. Pigmentvlekken bij huidtype 4, 5 en 6 zijn niet geschikt om met laseren te behandelen. Deze huidtypes kunnen wij behandelen door middel van chemische peelings. Ook wanneer er sprake is van vele kleine pigmentvlekjes is het aan te raden om te starten met peelings zodat de gehele huid goed behandeld wordt.

Resultaat Pigmentvlekken Laserbehandeling

Eerste consult gratis* en vrijblijvend

De eerste afspraak is gratis* en vrijblijvend. Tijdens de eerste afspraak, de intake, nemen we uw gegevens en relevante medische geschiedenis met u door. Hierbij kijken we of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is.

Aan de hand van een huidanalyse wordt een individueel behandelplan opgesteld. U krijgt informatie over de behandeling en een advies mee.

*met uitzondering van oedeem-, litteken en camouflagetherapie.

Vergoedingen door zorgverzekeraars

De vergoeding is afhankelijk van de soort behandeling en de verzekering. In veel gevallen moet u aanvullend verzekerd zijn en soms is er nog een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Acnetherapie, camouflagetherapie, laserontharing en oedeemtherapie  worden door de meeste verzekeringsmaatschappijen (deels) vergoed. Vraag uw huidtherapeut om advies als u twijfelt of  een bepaalde behandeling vergoed wordt.

Tarieven

Pigmentbehandeling

Sproetjes / pigmentvlekken klein gebied verwijdering d.m.v. laser

Sproetjes / pigmentvlekken middelgroot gebied verwijdering d.m.v. laser

Sproetjes / pigmentvlekken groot gebied verwijdering d.m.v. laser

Bevriezen van de leasie.

Pigmentatie wordt verminderd door chemische peeling (deze behandeling is geschikt voor alle huidtypes).

Inhoudsopgave

Vragen?

Bespreek uw huidprobleem
met één van onze therapeuten.
Maak een afspraak voor een 1e consult:
gratis en vrijblijvend.

Stel uw vraag online

Huidtherapeut NL