Cryotherapie

Cryotherapie is een behandeling gericht op het weghalen van kleine en goedaardige huidoneffenheden door middel van bevriezing. Er zijn verschillende behandelindicaties, zoals o.a. steelwratjes, ouderdomswratten en ouderdomsvlekken. Gemiddeld zijn er 1-3 behandelingen nodig.

Behandelmogelijkheden

Huidtherapeut NL maakt gebruik van de medisch gecertificeerde Freezpen.

Cryotherapie d.m.v. Freezpen

De Freezpen bereikt weefseltemperaturen van -89°C voor volledige bevriezing van het weefsel in enkele seconden. Tijdens de behandeling is een lichte prikkeling voelbaar, het bevroren weefsel verdwijnt binnen enkele weken. Dankzij de precieze en ultrafijne straal van de Freezpen, blijft gezond weefsel onaangetast. 

De behandelde wrat wordt wit/grijzig van kleur en valt er na een aantal dagen vanaf. Een pigmentvlek kleurt donker, vormt een korst en valt er ook na een aantal dagen af. 

Eerste consult gratis* en vrijblijvend

De eerste afspraak is gratis* en vrijblijvend. Tijdens de eerste afspraak, de intake, nemen we uw gegevens en relevante medische geschiedenis met u door. Hierbij kijken we of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is.

Aan de hand van een huidanalyse wordt een individueel behandelplan opgesteld. U krijgt informatie over de behandeling en een advies mee.

*met uitzondering van oedeem-, litteken en camouflagetherapie.

Vergoedingen door zorgverzekeraars

De vergoeding is afhankelijk van de soort behandeling en de verzekering. In veel gevallen moet u aanvullend verzekerd zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen. Soms is er een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist om in aanmerking te komen voor de vergoeding.

Acnetherapie, camouflagetherapie, laserontharing en oedeemtherapie  worden door de meeste verzekeringsmaatschappijen (deels) vergoed. Vraag uw huidtherapeut om advies als u twijfelt of  een bepaalde behandeling vergoed wordt.

Inhoudsopgave

Vragen?

Bespreek uw huidprobleem
met één van onze therapeuten.
Maak een afspraak voor een 1e consult:
gratis en vrijblijvend.

Stel uw vraag online