LymphaTouch

De LymphaTouch

De LymphaTouch is een medisch hulpmiddel dat de huid en het onderliggende bindweefsel intensief behandeld door middel van negatieve druk. Het apparaat zuigt het weefsel naar binnen en genereert mechanische hoogfrequente trillingen. Dit zorgt onder andere voor: een verbeterde circulatie van lymfevocht, verbeterde doorbloeding, verbeterde afvoer van afvalstoffen en versoepeling van verhard weefsel of littekens.

Indicaties voor de LymphaTouch zijn: oedeem, acute en chronische pijn, weefselspanning, littekens, brandwonden, fibrose en pre- en postoperatieve zwelling. 

De behandeling

De LymphaTouch kan op diverse delen van het lichaam gebruikt worden, denk hierbij aan: de armen, benen, rug, borst en het gelaat. Zowel de druk als de trillingsfrequentie die het apparaat gelijktijdig kan gebruiken zijn instelbaar waardoor iedere behandeling comfortabel, pijnloos en effectief is. 

Dankzij de verschillende mogelijkheden, is de LymphaTouch erg veelzijdig inzetbaar. Zo kan er gebruik gemaakt worden van pulsaties voor het verzachten en versoepelen van het weefsel. Ook kan er middels massage olie met een constante beweging over het lichaamsdeel heen bewogen worden. Dit zorgt voor versoepeling en het afvoeren van lymfevocht. Beide methodes kunnen afwisselend worden ingezet, voor een optimaal resultaat. 

Het resultaat

Na de behandeling nemen vet- en vochtophopingen af en wordt de bindweefselstructuur verbeterd. De vorming van elastine- en collageenvezels wordt gestimuleerd, waardoor de huid steviger, soepeler, gladder en gezonder wordt. Littekens en brandwonden voelen soepeler en losser aan, dit zorgt voor vermindering in pijnklachten en vermindering in bewegingsbeperkingen. 

Na de behandeling

De huid kan na de behandeling rood en gevoelig zijn. Indien er blauwe plekken optreden na de behandeling dan vragen wij u dit te melden bij uw volgende behandeling, zodat de intensiteit aangepast kan worden. Drink zowel voor als na de behandeling voldoende water, zodat de vrijgekomen afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden en u geen last van hoofdpijn krijgt. Ook is het van belang om binnen 6 uur na de behandeling actief te bewegen, bijvoorbeeld door middel van sporten of wandelen, om de afvoer van de afvalstoffen extra te stimuleren. 

Vragen?

Bespreek uw huidprobleem
met één van onze therapeuten.
Maak een afspraak voor een 1e consult:
gratis en vrijblijvend.

Stel uw vraag online