Bodyshaping

Endermologie en endo-massage is een intensieve bindweefselmassage. De behandeling bevordert de doorbloeding van de huid, het verzacht verhard (litteken) weefsel en stimuleert de afvoer van lymfevocht en vetcellen.

Indicaties voor endermologie en endo-massage zijn lipoedeem, fibrose bij lymfoedeem, bestraalde huid, vastzittende vetophoping (panniculose, ook wel bekend als cellulite), pijn aan spieren en gewrichten, littekens, huidverslapping en na een lipsculptuur of liposuctie.

De behandeling

De massage kan middels diverse apparaten uitgevoerd worden. Ook kunnen diverse delen van het lichaam gemasseerd worden, denk hierbij aan een rug massage, een gezichtsmassage of een been massage om de vocht in de benen af te drijven. Tijdens de behandeling is het niet nodig om gebruik te maken van een massage olie. De mogelijkheden worden hieronder besproken. Voor de LPG Endermologie- en MR991 behandeling draagt u een speciaal pakje. Dit zorgt voor een goede geleiding en extra hygiëne. 

Het resultaat

Door de behandeling nemen vet- en vochtophopingen af en wordt de bindweefselstructuur verbeterd. De vorming van elastine- en collageenvezels wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid steviger, soepeler, gladder en gezonder.

LPG Endermologie

De cilinders van dit apparaat pakken een huidplooi op en rollen deze in langzame en regelmatige bewegingen af. Hierdoor worden de huid, de onderhuid en het onderliggend bindweefsel stevig, maar pijnloos gemasseerd. Het is een soort huid gymnastiek die de structuur van het bindweefsel verbetert, de doorbloeding bevordert en de afvoer van lymfevocht en daarmee de afvoer van afvalstoffen stimuleert. Het zet een natuurlijk proces in gang waarbij vetophopingen worden afgebroken en de huid gezond en sterk wordt.

Mantis MR991

Een technologisch ontwikkeld systeem wat en nieuw perspectief biedt met betrekking tot huidverstrakking, body toning, vocht afdrijven en afslanken. Het werkt op het hele lichaam, geeft een algemeen gevoel van welzijn en stimuleert de celregeneratie dankzij de exclusieve gepatenteerde D.E.S. technologie. Er wordt gebruik gemaakt van twee hoogwaardige technologieën: een mechanische (MRM) en een energetische (CMPS).

Het MRM systeem zorgt voor een endo-massage, die de tweerichtingsbeweging van de rollers combineert met huidafzuiging, voor een diepere en effectievere werking op de huid, met de mogelijkheid om op verschillende krachtniveaus te werken.

Het CMPS systeem zorgt voor een uitstekende celregeneratie die de uitwisseling van stoffen tussen cellen kan verbeteren en versnellen. Magnetische microstromen stimuleren fibroblasten en de proliferatie van bindweefsel. De cellen krijgen daardoor een verhoogde toevoer van zuurstof en voeren op natuurlijke wijze afvalstoffen af. De huidskleur wordt zo hersteld, samen met een gezonder, stralender uiterlijk.

Afhankelijk van uw indicatie kunnen deze behandelingen als ontspanningsmassages worden ervaren. 

Na de behandeling

De huid kan na de behandeling rood en gevoelig zijn. Indien er blauwe plekken optreden na de behandeling dan vragen wij u dit te melden bij uw volgende behandeling, zodat wij de intensiteit kunnen aanpassen. Drink zowel voor als na de behandeling voldoende water, zodat de vrijgekomen afvalstoffen goed kunnen worden afgevoerd en u geen last van hoofdpijn krijgt. Ook is het van belang om binnen 6 uur na de behandeling actief te gaan bewegen bijvoorbeeld door middel van sporten of wandelen om de afvoer van de afvalstoffen extra te stimuleren.

Het resultaat

Door de massage nemen vet- en vochtophopingen af en wordt de bindweefselstructuur verbeterd. De vorming van elastine- en collageenvezels wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid steviger, soepeler, gladder en gezonder.

De behandelfrequentie, tijdsduur en welk apparaat het best bij u past wordt samen met de huidtherapeut of fysiotherapeut bepaald tijdens een gratis intake. 

Resultaat met de Mantis MR991 en LPG Endomassage

Eerste consult gratis* en vrijblijvend

De eerste afspraak is gratis* en vrijblijvend. Tijdens de eerste afspraak, de intake, nemen we uw gegevens en relevante medische geschiedenis met u door. Hierbij kijken we of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is.

Aan de hand van een huidanalyse wordt een individueel behandelplan opgesteld. U krijgt informatie over de behandeling en een advies mee.

*met uitzondering van oedeem-, litteken en camouflagetherapie.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Veel zorgverzekeraars vergoeden behandelingen bij lip-/lyfmoedeem. Dit kunt u controleren bij de polis van uw verzekering of in ons overzicht van vergoedingen voor oedeemtherapie. Er is een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist om in aanmerking te komen voor de vergoeding. 

De vergoedingen voor behandelingen door een huidtherapeut verschillen sterk. Ze zijn afhankelijk van de behandelindicatie en uw verzekeraar. 

Bij oedeemtherapie door middel van o.a. endermologie kunt u in aanmerkingen komen voor vergoeding. U heeft dan vaak u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Wanneer er geen sprake is van een chronische indicatie kunt u gebruik maken van uw aanvullende pakket. 

Wanneer er sprake is van een chronische indicatie worden de eerste 20 behandelingen uit het aanvullende pakket gehaald. Na de eerste 20 behandelingen gaat de vergoeding over in het basispakket onder een chronische code. Jaarlijks is het eigen risico van toepassing.

Tijdens een intakegesprek kijken wij naar de vergoeding, verzekering en de (chronische) indicatie. Let op: per verzekeringspakket verschilt de hoogte van de aanvullende vergoeding en of een verwijzing van een huisarts of specialist verplicht is. 

Tarieven

Wanneer u niet in aanmerking komt voor vergoedingen van de zorgverzekeraar volgen de volgende tarieven: 

LPG Endermologie

& Mantis MR991 

 

30 minuten 

50,-

45 minuten 

77,-

60 minuten 

88,- 

Inhoudsopgave

Vragen?

Bespreek uw huidprobleem
met één van onze therapeuten.
Maak een afspraak voor een 1e consult:
gratis en vrijblijvend.

Stel uw vraag online