Elektrische epilatie

Elektrische epilatie is een behandeling om ongewenste haargroei in het gezicht of op het lichaam definitief te verwijderen. Elektrische epilatie is geschikt voor alle huidtypen en alle soorten haren. Het wordt het meest toegepast bij blonde, witte, grijze of rossige haren. Dit komt omdat deze haren een tekort aan pigment hebben en hierdoor zijn ze niet geschikt voor laserontharing.

Bij elektrische epilatie wordt het haarzakje vernietigd door middel van stroom. Er wordt een zeer dun naaldje in het haarzakje van de haar geschoven. Het haarzakje wordt door middel van stroom verhit. Hierdoor wordt het haarzakje beschadigd, waardoor er uiteindelijk geen haar meer kan groeien. Iedere haar wordt op deze manier afzonderlijk behandeld.

Behandelingen Elektrische Epilatie

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De haargroei cyclus bestaat uit drie fasen: De groeifase, de overgangsfase en de rustfase. Elk individueel haar kan zich in een ander fase bevinden. Zo kunnen op een bepaald moment een aantal haren groeien terwijl andere dat niet doen.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid haren, de oorzaak van de haargroei en de groeifase waarin de haar zich bevindt. Alleen de haren in de groeifase (de haren met de wortel in de bodem van de huid) kunnen vernietigd worden. De behandelfrequentie varieert van wekelijks tot één keer per zes weken. Het is belangrijk dat u de haren niet epileert of harst, omdat de haarwortels dan niet meer aanwezig zijn.

Behandelingen Elektrische Epilatie Witte Grijze Haren

Eerste consult gratis* en vrijblijvend

De eerste afspraak is gratis* en vrijblijvend. Tijdens de eerste afspraak, de intake, nemen we uw gegevens en relevante medische geschiedenis met u door. Hierbij kijken we of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is.

Aan de hand van een huidanalyse wordt een individueel behandelplan opgesteld. U krijgt informatie over de behandeling en een advies mee.

*met uitzondering van oedeem-, litteken en camouflagetherapie.

Vergoedingen door zorgverzekeraars

Elektrische epilatie voor het gelaat, transitie of huid dat getransplanteerd wordt door veel verzekeraars vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Dit kunt u controleren bij de polis van uw verzekering of in ons overzicht van vergoedingen voor laserontharing. Soms is er een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist om in aanmerking te komen voor de vergoeding.

Acnetherapie, camouflagetherapie, laserontharing en oedeemtherapie  worden door de meeste verzekeringsmaatschappijen (deels) vergoed. Vraag uw huidtherapeut om advies als u twijfelt of  een bepaalde behandeling vergoed wordt.

Tarieven

Definitief ontharing door elektrische epilatie

Door middel van een dun naaldje wordt er stroom bij de haarfollikel gebracht. De warmte die wordt gegenereerd zorgt voor vernietiging van het haarzakje waardoor er geen nieuwe haar meer uit kan groeien. Bevindt de haar zich in de rustfase of uitstootfase, zit deze niet meer vast aan het haarzakje en kan het zijn dat er dieper in de huid al een nieuwe haar wordt gevormd in het haarzakje. Helaas is niet aan de buitenkant te zien in welke fase de haren zich bevinden en zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren te kunnen behandelen.

Inhoudsopgave

Vragen?

Bespreek uw huidprobleem
met één van onze therapeuten.
Maak een afspraak voor een 1e consult:
gratis en vrijblijvend.

Stel uw vraag online