Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vraag of afspraak maken?

Therapeutisch elastische kousen (TEK) aanmeten

Bij Huidtherapeut NL kunt u terecht voor het aanmeten van therapeutische elastische kousen, ook wel bekend als steunkousen. Daarnaast bieden wij ook verschillende mogelijkheden aan voor het aanmeten van compressie verbandmiddelen. De kousen en verbandmiddelen zorgen ervoor dat de afname van oedeem behouden blijft, maar kan ook preventief worden ingezet. De verbandmiddelen en therapeutisch elastische kousen worden o.a. gebruikt bij lymfoedeem, lipoedeem, chronische veneuze insufficiëntie, diep veneuze trombose, wondroos, spataderen, open been, staande/zittende beroepen en zwangerschap.

Behandelingen Therapeutisch Elastische Kousen (tek) Steunkousen

Aanmeten

Het is belangrijk dat de kousen worden aangemeten op een been of arm waar geen oedeem /vocht in aanwezig is. Wanneer er wel sprake is van oedeem is het nodig om eerst te starten met zwachtelen en/of aanvullend oedeemtherapie.

Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut beoordelen of kousen benodigd zijn.

Eerste consult gratis en vrijblijvend

De eerste afspraak is gratis en vrijblijvend. Tijdens de eerste afspraak, de intake, nemen we uw gegevens en relevante medische geschiedenis met u door. Hierbij kijken we of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor het aanmeten mogelijk geen optie is. 

Wanneer aanmeten een optie is kunt u een afspraak met een compressiespecialist van Human HealthCare (HHC), die regelmatig aanwezig is op onze locaties. Er is keuze uit een breed assortiment aan kousen en verbandmiddelen.

Vergoedingen door zorgverzekeraars

Voor het aanmeten van therapeutisch elastische kousen is altijd een verwijzing nodig van uw huisarts/medisch specialist. Ook wanneer u in het verleden elders kousen heeft laten aanmeten dan hebben wij opnieuw een verwijzing nodig.

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar heeft u recht op twee paar/ twee stuks therapeutisch elastische kousen per 12 maanden of per 14 maanden. 

Raadpleeg uw zorgverzekeraars indien u meer wilt weten over de vergoeding, dit kan soms per zorgverzekering verschillen. De vergoeding vindt plaats uit uw basisverzekering. Houdt u wel rekening met het eigen risico.

De praktijken van Huidtherapeut NL hebben contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars.

Inhoudsopgave

Vragen?

Bespreek uw huidprobleem
met één van onze therapeuten.
Maak een afspraak voor een 1e consult:
gratis en vrijblijvend.

Stel uw vraag online