Laserontharing

Bij de praktijken van Huidtherapeut NL wordt uitsluitend gewerkt met Alexandriet, Diode en ND-YAG ontharingslasers. Door het brede aanbod van drie verschillende laser apparaten kunnen alle huidtypes bij ons worden behandeld.

U wordt behandeld door een HBO geschoolde en kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeut. Wanneer u aanvullende verzekerd bent, bestaat er zelfs een kans dat u de laserbehandeling in het gelaat vergoed kunt krijgen. 

Behandelingen Laserontharing ND Yag Diode Alexandrite Laser

Hoe werkt een laserbehandeling?

Met een laserbehandeling kunnen ongewenste haren worden verwijderd. Het laserlicht wordt opgenomen door het pigment dat zich in de haar en onderin het haarzakje bevindt. Om te voorkomen dat de laser het pigment in de huid aantast, wordt elke behandeling nauwkeurig afgestemd op uw huidtype. De Alexandriet en Diode zijn het beste ontharingssystemen tot Fitzpatrick huidtype III. De ND-YAG laser is het beste ontharingssysteem tussen Fitzpatrick huidtype IV en VI. Huidtherapeut NL heeft de perfecte match voor laserontharing van elk huidskleur.

Er treedt bij elke flits een selectieve verhitting op van diep in de huid gelegen haarfollikels. De laser geeft zijn energie in een fractie van een seconde vrij, net lang genoeg om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om de omliggende huidstructuren en de opperhuid te ontzien. Met deze methode van ontharen kunnen in principe storende haren op elke plaats van het lichaam definitief worden verwijderd, zowel bij vrouwen als bij mannen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De haargroei cyclus bestaat uit drie fasen: De groeifase, de overgangsfase en de rustfase. Elke individuele haar kan zich in een andere fase bevinden. Zo kunnen op een bepaald moment een aantal haren groeien terwijl andere dat niet doen. Die bevinden zich dan in een rustfase. De haarwortel is enkel in de groeifase gevoelig voor de laser, omdat deze dan nog vastzit aan de haar. Hierdoor kan zowel de haar als de haarwortel beide worden verhit. Doordat de haren zich in verschillende fasen bevinden, zijn voor elke plek meerdere laserontharing behandelingen nodig, gemiddeld 6 tot 8 behandelingen. De frequentie van de behandeling is afhankelijk van het te laseren gebied. Dit is vaak tussen de 4 en 8 weken.

Resultaat laserontharing

Eerste consult gratis en vrijblijvend

De eerste afspraak is gratis en vrijblijvend. Tijdens de eerste afspraak, de intake, nemen we uw gegevens en relevante medische geschiedenis met u door. Hierbij kijken we of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is.
We kijken ook goed naar de huid en stellen aan de hand van deze huidanalyse vervolgens een individueel behandelplan op . U krijgt informatie over de behandeling en een advies mee.

Indien er geen sprake is van een contra-indicatie kan er een zogenaamde proefflits op de huid gezet worden om te kijken hoe deze hier op reageert. Zo weet u ook hoe de laserbehandeling aan zal voelen.

Vergoedingen door zorgverzekeraars

Veel verzekeraars vergoeden, vanuit de aanvullende verzekering, een laser ontharingsbehandeling voor het gelaat, transitie of huid die getransplanteerd wordt. Dit kunt u controleren bij de polis van uw verzekering of in ons overzicht van vergoedingen voor laserontharing. Soms is er een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist om in aanmerking te komen voor de vergoeding.

Inhoudsopgave

Huidtherapeut Team

Vragen?

Bespreek uw huidprobleem
met één van onze therapeuten.
Maak een afspraak voor een 1e consult:
gratis en vrijblijvend.

Stel uw vraag online

  • De beste tips voor het verzorgen van uw huid en al onze aanbiedingen direct in uw mailbox?Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Huidtherapeut Team

Afspraak maken

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken voor een
gratis consult?
Onze HBO geschoolde en BIG geregistreerde huidtherapeuten helpen u graag verder!

Vul het formulier in
en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

U kunt ook bellen naar
088-5053200

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kunt een een afspraak maken?

Op basis van de adviezen en informatie van Ministerie van VWS en de richtlijnen van het RIVM (30 april) gaan wij de reguliere zorg weer opschalen. Om die hervatting voor u en voor ons zo veilig mogelijk te maken zijn een aantal aanpassingen noodzakelijk. We stellen het dan ook erg op prijs als u dit bericht goed gelezen heeft en onderstaande vragen beantwoordt bij het maken van een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.