Oedeemtherapie in Gorinchem bij Huidzorg Amsterdam Oosterpark

Eerste consult gratis

Vragen of een afspraak maken voor uw eerste gratis consult
Vul uw telefoonnummer in en één van onze huidtherapeuten belt u terug:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bij Huidtherapie de Colvenier kunt u terecht voor oedeemtherapie. De huidtherapeuten die werkzaam zijn bij Huidtherapie de Colvenier (onderdeel van Huidtherapeut NL) zijn HBO-geschoold en kwaliteitsgeregisteerd waardoor u uitsluitend behandeld wordt door professionele paramedici.

In de praktijk van Huidtherapie de Colvenier is het mogelijk om meerdere keren per week een afspraak in te plannen voor oedeemtherapie wanneer dit nodig is. Oedeemtherapie omvat een aantal verschillende behandelmethoden die allemaal als doel hebben om het oedeem te verminderen en te stabiliseren. Doordat er gebruikt wordt gemaakt van verschillende behandelmethoden, kan een uniek behandelplan worden opgesteld voor iedere patiënt.

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Er zal ten alle tijden eerst een gratis en vrijblijvende intake worden ingepland. Tijdens deze intake zullen uw gegevens en relevante medische geschiedenis worden doorgenomen. Tijdens dit gesprek zal duidelijk worden of er eventuele contra-indicaties zijn waardoor er geen behandeling zou kunnen plaatsvinden. Wanneer er geen contra-indicaties aanwezig zijn, en u dus in aanmerking komt voor de behandeling, zal een behandelplan worden opgesteld. Daarnaast zal alle informatie met u doorgenomen worden en eventuele adviezen gegeven worden. Uiteraard is er gelijk de mogelijkheid om uw vragen te stellen aan de huidtherapeut.

Tijdens een oedeembehandeling is het doel om het vocht, ofwel oedeem, af te voeren. Zoals eerder vermeld kan deze behandeling bestaan uit meerdere behandelmethoden waaronder:

 • Manuele lymfedrainage (MLD)
  Met MLD wordt de nadruk gelegd op een bepaalde (lichte/milde) massagetechniek. Deze massage zorgt ervoor dat het lymfestelsel wordt gestimuleerd waardoor het vocht beter afgevoerd kan worden. Wanneer er sprake is van verhard weefsel, kan dit met andere massagegrepen worden behandeld. Oedeem- en fibrosegrepen zorgen ervoor dat het weefsel versoepeld waardoor uiteindelijk ook weer de blokkade zal verminderen.
 • Endermologie/LPG wellbox
  Bij deze behandelmethode wordt gebruik gemaakt van een apparaat, de LPG wellbox. Dit apparaat zorgt ervoor dat de huid en onderliggend weefsel dat het aangedane weefsel intensief behandeld wordt. In het apparaat zitten cilinders verwerkt die de huid optillen an afrollen. Hierdoor ontstaat een vorm van bindweefselmassage. Dit heeft als resultaat dat vocht beter kan worden afgevoerd, de doorbloeding gestimuleerd wordt, het weefsel zachter wordt en littekens zullen versoepelen.
 • Lymphapress
  Als extra behandelmethode voor het behandelen van oedeem kan de lymphapress ingezet worden. De lymphapress is een apparaat wat ervoor zorgt dat de afvloed van het vocht wordt gestimuleerd en weefsel versoepeld. Daarnaast zorgt het ervoor dat het een ontspannend en prettig gevoel geeft voor de patiënt. De ontspanning is ook weer positief ter bevordering van het afvoeren van het vocht.
  De lymphapress is een zeer belangrijke aanvulling op het behandelplan voor het verminderen van oedeem. Het kan namelijk ingezet worden bij vele vormen van oedeem waaronder primair en secundair lymfoedeem (na operaties of trauma’s), veneus oedeem en lipoedeem.
 • Lymptaping
  Lymftapen is een behandeling waarbij gebruik gemaakt wordt van huidvriendelijk tape. Deze soort tape is ook geschikt wanneer patiënten normaal gesproken allergisch zijn voor pleisters. Het tape zal aan het eind van een behandeling worden aangebracht en kan een aantal dagen blijven zitten. Het tape zorgt ervoor dat de afvloed van het vocht wordt gestimuleerd en dat verhard weefsel/littekens kan versoepelen.
 • Zwachtelen/ACT
  Ambulante compressietherapie, ofwel ACT, is een vorm van oedeemtherapie waarbij de er directe vermindering van het vocht moet optreden. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door middel van zwachtelen. Dit zal ervoor zorgen dat het vocht zal worden afgevoerd waardoor de omvang zal verminderen. Uiteraard is het wel van belang dat de patiënt hierbij nog goed kan bewegen. Beweging zorgt namelijk ook weer voor afvoer van het vocht.
 • Aanmeten therapeutisch elastische kousen/steunkousen (TEK)
  Steunkousen, ofwel TEK, zijn ervoor gemaakt om de vermindering van het vocht te behouden. Soms worden TEK ook ingezet na bijvoorbeeld een behandeling van de vaten of ter preventie. Bij Huidtherapie de Colvenier kunnen wij vele soorten kousen bestellen waardoor wij altijd de geschikt kous voor u kunnen uitzoeken.
 • Wondzorg
  Wanneer er sprake is van oedeem, kan er in enkele gevallen ook sprake zijn van wonden. Deze wonden worden dan tegelijkertijd behandeld met de oedeembehandeling. Het is van belang om dit zorgvuldig te behandelen zodat de wond zo snel mogelijk dichtgaat. Tijdens de behandeling zullen we de wond verzorgen. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van ACT in de vorm van zwachtelen om het vocht te verminderen en daarbij de wondgenezing te bevorderen. Wanneer dit mogelijk is kan de lymphapress ook nog extra ingezet worden ter bevordering van de afvoer.

Werking van acnebehandelingen met of zonder chemische peelings

Oedeemtherapie is dus een verzamelnaam voor de verschillende behandelmethoden van het verminderen van vocht. Wanneer er sprake is van vocht wat al lange tijd aanwezig is kan er ook sprake zijn van fibrose. Dit is een verharding die ervoor kan zorgen dat er een blokkade ontstaat waardoor vocht minder goed kan worden afgevoerd. Het is daarom belangrijk de fibrose te versoepelen waardoor het vocht beter kan worden afgevoerd.
Helaas zijn de meeste vormen van oedeem chronisch. Dit betekend dat er schade is die helaas niet meer hersteld kan worden. Bij Huidtherapie de Colvenier zullen wij er echter wel alles aan doen om het oedeem stabiel te krijgen en de klachten zo minimaal mogelijk te maken. Wanneer het oedeem stabiel is kan er een vorm van compressie gekozen worden om het oedeem ook stabiel te houden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Oedeembehandelingen worden in het begin het liefst 2x per week ingepland. Dit zorgt ervoor dat het oedeem intensief aangepakt wordt en het beste resultaat wordt bereikt. Wanneer het oedeem afneemt en stabiel blijft zullen de behandelingen worden afgebouwd naar een lagere behandelfrequentie.

Verwachting van de behandeling

Na een oedeembehandeling kan de huid wat rood zijn en warmer aanvoelen. Dit komt door de intensieve behandeling waardoor doorbloeding ook wordt gestimuleerd. De huid zal na de behandeling wel in veel gevallen beter aanvoelen omdat het weefsel minder verhard is.
Wanneer het weefsel steviger behandeld moet worden omdat bijvoorbeeld fibrose versoepeld moet worden, kan het voorkomen dat de huid wat beurs aanvoelt na een behandeling. Dit zal met 1-2 dagen verminderen.
Tijdens de intake en de behandelingen zullen ook adviezen voor thuis gegeven worden. Denk hierbij aan bewegingsoefeningen die u thuis kunt uitvoeren en het aanleren van zelfmassage. Door thuis ook aan de slag te gaan met het stimuleren van de afname van het vocht zal een beter resultaat bereikt worden.

Resultaten behandeling

Tarieven en vergoeding

Voor oedeemtherapie kunt u in aanmerkingen komen voor vergoeding vanuit de verzekering. Om voor een vergoeding in aanmerking te komen, heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Wanneer er geen sprake is van een chronische indicatie kunt u gebruik maken van uw aanvullende pakket.

Wanneer er sprake is van een chronische indicatie worden de eerste 20 behandelingen uit het aanvullende pakket gehaald. Na de eerste 20 behandeling gaat de vergoeding over in het basispakket onder een chronische code. Jaarlijks is het eigen risico van toepassing.
Tijdens een intakegesprek wordt gekeken naar de vergoeding, verzekering en de (chronische) indicatie.

Let op: per verzekeringspakket verschilt de hoogte van de aanvullende vergoeding en of een verwijzing van een huisarts of specialist is verplicht.

Bereikbaarheid

Huidtherapie de Colvenier zit gevestigd in gezondheidscentrum de Colvenier in Gorinchem. Onze praktijk is te vinden op de eerste etage die te bereiken is met de trap of lift. Op de eerste etage is een wachtkamer aanwezig waar u plaats kunt nemen. Het is niet nodig om u ergens te melden. U wordt vanzelf binnengeroepen door de huidtherapeut.
Gorinchem ligt in de buurt van Hardinxveld-Giessendam, Arkel, Schelluinen, Spijk, Hoogblokland, Dalem, Vuren, Giessenburg, Werkendam, Sleeuwijk, Nieuwendijk, Woudrichem en Oudendijk.

Afspraak maken

U kunt altijd een gratis en vrijblijvende intake inplannen bij een van onze huid- en oedeemtherapeuten.
De Huid- en oedeemtherapeuten van Huidtherapeut NL zijn allemaal geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici (KP). Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Inhoudsopgave

Huidtherapie de Colvenier Gorinchem

Colvenierstraat 1D, 4205 JN Gorinchem

Openingstijden

Maandag
09:00 – 17:30
Dinsdag
09:00 – 20:30
Woensdag
09:00 – 17:30
Donderdag
09:00 – 18:30
Vrijdag
09:00 – 17:30

Eerste consult gratis

Vragen of een afspraak maken voor uw eerste gratis consult
Vul uw telefoonnummer in en één van onze huidtherapeuten belt u terug:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bij Huidtherapie de Colvenier kunt u terecht voor oedeemtherapie. De huidtherapeuten die werkzaam zijn bij Huidtherapie de Colvenier (onderdeel van Huidtherapeut NL) zijn HBO-geschoold en kwaliteitsgeregisteerd waardoor u uitsluitend behandeld wordt door professionele paramedici.

In de praktijk van Huidtherapie de Colvenier is het mogelijk om meerdere keren per week een afspraak in te plannen voor oedeemtherapie wanneer dit nodig is. Oedeemtherapie omvat een aantal verschillende behandelmethoden die allemaal als doel hebben om het oedeem te verminderen en te stabiliseren. Doordat er gebruikt wordt gemaakt van verschillende behandelmethoden, kan een uniek behandelplan worden opgesteld voor iedere patiënt.

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Er zal ten alle tijden eerst een gratis en vrijblijvende intake worden ingepland. Tijdens deze intake zullen uw gegevens en relevante medische geschiedenis worden doorgenomen. Tijdens dit gesprek zal duidelijk worden of er eventuele contra-indicaties zijn waardoor er geen behandeling zou kunnen plaatsvinden. Wanneer er geen contra-indicaties aanwezig zijn, en u dus in aanmerking komt voor de behandeling, zal een behandelplan worden opgesteld. Daarnaast zal alle informatie met u doorgenomen worden en eventuele adviezen gegeven worden. Uiteraard is er gelijk de mogelijkheid om uw vragen te stellen aan de huidtherapeut.

Tijdens een oedeembehandeling is het doel om het vocht, ofwel oedeem, af te voeren. Zoals eerder vermeld kan deze behandeling bestaan uit meerdere behandelmethoden waaronder:

 • Manuele lymfedrainage (MLD)
  Met MLD wordt de nadruk gelegd op een bepaalde (lichte/milde) massagetechniek. Deze massage zorgt ervoor dat het lymfestelsel wordt gestimuleerd waardoor het vocht beter afgevoerd kan worden. Wanneer er sprake is van verhard weefsel, kan dit met andere massagegrepen worden behandeld. Oedeem- en fibrosegrepen zorgen ervoor dat het weefsel versoepeld waardoor uiteindelijk ook weer de blokkade zal verminderen.
 • Endermologie/LPG wellbox
  Bij deze behandelmethode wordt gebruik gemaakt van een apparaat, de LPG wellbox. Dit apparaat zorgt ervoor dat de huid en onderliggend weefsel dat het aangedane weefsel intensief behandeld wordt. In het apparaat zitten cilinders verwerkt die de huid optillen an afrollen. Hierdoor ontstaat een vorm van bindweefselmassage. Dit heeft als resultaat dat vocht beter kan worden afgevoerd, de doorbloeding gestimuleerd wordt, het weefsel zachter wordt en littekens zullen versoepelen.
 • Lymphapress
  Als extra behandelmethode voor het behandelen van oedeem kan de lymphapress ingezet worden. De lymphapress is een apparaat wat ervoor zorgt dat de afvloed van het vocht wordt gestimuleerd en weefsel versoepeld. Daarnaast zorgt het ervoor dat het een ontspannend en prettig gevoel geeft voor de patiënt. De ontspanning is ook weer positief ter bevordering van het afvoeren van het vocht.
  De lymphapress is een zeer belangrijke aanvulling op het behandelplan voor het verminderen van oedeem. Het kan namelijk ingezet worden bij vele vormen van oedeem waaronder primair en secundair lymfoedeem (na operaties of trauma’s), veneus oedeem en lipoedeem.
 • Lymptaping
  Lymftapen is een behandeling waarbij gebruik gemaakt wordt van huidvriendelijk tape. Deze soort tape is ook geschikt wanneer patiënten normaal gesproken allergisch zijn voor pleisters. Het tape zal aan het eind van een behandeling worden aangebracht en kan een aantal dagen blijven zitten. Het tape zorgt ervoor dat de afvloed van het vocht wordt gestimuleerd en dat verhard weefsel/littekens kan versoepelen.
 • Zwachtelen/ACT
  Ambulante compressietherapie, ofwel ACT, is een vorm van oedeemtherapie waarbij de er directe vermindering van het vocht moet optreden. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door middel van zwachtelen. Dit zal ervoor zorgen dat het vocht zal worden afgevoerd waardoor de omvang zal verminderen. Uiteraard is het wel van belang dat de patiënt hierbij nog goed kan bewegen. Beweging zorgt namelijk ook weer voor afvoer van het vocht.
 • Aanmeten therapeutisch elastische kousen/steunkousen (TEK)
  Steunkousen, ofwel TEK, zijn ervoor gemaakt om de vermindering van het vocht te behouden. Soms worden TEK ook ingezet na bijvoorbeeld een behandeling van de vaten of ter preventie. Bij Huidtherapie de Colvenier kunnen wij vele soorten kousen bestellen waardoor wij altijd de geschikt kous voor u kunnen uitzoeken.
 • Wondzorg
  Wanneer er sprake is van oedeem, kan er in enkele gevallen ook sprake zijn van wonden. Deze wonden worden dan tegelijkertijd behandeld met de oedeembehandeling. Het is van belang om dit zorgvuldig te behandelen zodat de wond zo snel mogelijk dichtgaat. Tijdens de behandeling zullen we de wond verzorgen. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van ACT in de vorm van zwachtelen om het vocht te verminderen en daarbij de wondgenezing te bevorderen. Wanneer dit mogelijk is kan de lymphapress ook nog extra ingezet worden ter bevordering van de afvoer.

Werking van acnebehandelingen met of zonder chemische peelings

Oedeemtherapie is dus een verzamelnaam voor de verschillende behandelmethoden van het verminderen van vocht. Wanneer er sprake is van vocht wat al lange tijd aanwezig is kan er ook sprake zijn van fibrose. Dit is een verharding die ervoor kan zorgen dat er een blokkade ontstaat waardoor vocht minder goed kan worden afgevoerd. Het is daarom belangrijk de fibrose te versoepelen waardoor het vocht beter kan worden afgevoerd.
Helaas zijn de meeste vormen van oedeem chronisch. Dit betekend dat er schade is die helaas niet meer hersteld kan worden. Bij Huidtherapie de Colvenier zullen wij er echter wel alles aan doen om het oedeem stabiel te krijgen en de klachten zo minimaal mogelijk te maken. Wanneer het oedeem stabiel is kan er een vorm van compressie gekozen worden om het oedeem ook stabiel te houden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Oedeembehandelingen worden in het begin het liefst 2x per week ingepland. Dit zorgt ervoor dat het oedeem intensief aangepakt wordt en het beste resultaat wordt bereikt. Wanneer het oedeem afneemt en stabiel blijft zullen de behandelingen worden afgebouwd naar een lagere behandelfrequentie.

Verwachting van de behandeling

Na een oedeembehandeling kan de huid wat rood zijn en warmer aanvoelen. Dit komt door de intensieve behandeling waardoor doorbloeding ook wordt gestimuleerd. De huid zal na de behandeling wel in veel gevallen beter aanvoelen omdat het weefsel minder verhard is.
Wanneer het weefsel steviger behandeld moet worden omdat bijvoorbeeld fibrose versoepeld moet worden, kan het voorkomen dat de huid wat beurs aanvoelt na een behandeling. Dit zal met 1-2 dagen verminderen.
Tijdens de intake en de behandelingen zullen ook adviezen voor thuis gegeven worden. Denk hierbij aan bewegingsoefeningen die u thuis kunt uitvoeren en het aanleren van zelfmassage. Door thuis ook aan de slag te gaan met het stimuleren van de afname van het vocht zal een beter resultaat bereikt worden.

Resultaten behandeling

Tarieven en vergoeding

Voor oedeemtherapie kunt u in aanmerkingen komen voor vergoeding vanuit de verzekering. Om voor een vergoeding in aanmerking te komen, heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Wanneer er geen sprake is van een chronische indicatie kunt u gebruik maken van uw aanvullende pakket.

Wanneer er sprake is van een chronische indicatie worden de eerste 20 behandelingen uit het aanvullende pakket gehaald. Na de eerste 20 behandeling gaat de vergoeding over in het basispakket onder een chronische code. Jaarlijks is het eigen risico van toepassing.
Tijdens een intakegesprek wordt gekeken naar de vergoeding, verzekering en de (chronische) indicatie.

Let op: per verzekeringspakket verschilt de hoogte van de aanvullende vergoeding en of een verwijzing van een huisarts of specialist is verplicht.

Bereikbaarheid

Huidtherapie de Colvenier zit gevestigd in gezondheidscentrum de Colvenier in Gorinchem. Onze praktijk is te vinden op de eerste etage die te bereiken is met de trap of lift. Op de eerste etage is een wachtkamer aanwezig waar u plaats kunt nemen. Het is niet nodig om u ergens te melden. U wordt vanzelf binnengeroepen door de huidtherapeut.
Gorinchem ligt in de buurt van Hardinxveld-Giessendam, Arkel, Schelluinen, Spijk, Hoogblokland, Dalem, Vuren, Giessenburg, Werkendam, Sleeuwijk, Nieuwendijk, Woudrichem en Oudendijk.

Afspraak maken

U kunt altijd een gratis en vrijblijvende intake inplannen bij een van onze huid- en oedeemtherapeuten.
De Huid- en oedeemtherapeuten van Huidtherapeut NL zijn allemaal geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici (KP). Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Huidtherapeut NL