Camouflage therapie bij Huidzorg Weesp

U kunt bij Huidzorg Weesp terecht voor camouflagetherapie. Het doel van camouflagetherapie is het tijdelijk minder (tot niet meer) zichtbaar maken van huidverkleuringen of -oneffenheden. Camouflagetherapie wordt dikwijls ingezet indien de verkleuring van de huid of oneffenheid niet te bedekken valt met kleren (bijvoorbeeld: gezicht, hals, handen, etc.). De keuze van camouflagetherapie kan zowel esthetische redenen als psychologische redenen hebben. 

Camouflageproducten

Bij Huidzorg Weesp wordt gebruik gemaakt van de camouflageproducten van Dermacolor en LIRA. Beide merken kennen weer andere eigenschappen. Op basis van de wens van de patiënt wordt er gekozen voor een van de twee producten. 

Dermacolor

Dermacolor bestaat uit een dikkere olie-in-water substantie. Hierin zijn de verschillende pigmentstoffen verwerkt. Deze crème is veeg- en watervast. Dit zorgt ervoor dat hiermee ook gezwommen kan worden en de crème gedurende de dag op zijn plaats blijft. Dermacolor wordt veelal gebruikt om grotere kleurverschillen te camoufleren. Hierbij kan gedacht worden aan wijnvlekken, tatoeages, vitiligo, etc.

Lira

LIRA BB cream is een dunner camouflage product dan Dermacolor en is een product dat meer lijkt op een foundation. LIRA BB cream is een licht ademend product en kan gebruikt worden om sproeten, oppervlakkige littekens en roodheid in de huid weg te werken. Doordat de LIRA BB cream ademend is kan deze ook worden toegepast bij een huid die gevoelig is voor acne. Tevens zijn er van de LIRA BB cream ook drie concealers beschikbaar om eventueel meer hardnekkige oneffenheden mee te camoufleren.

Eerste afspraak en behandelplan

Tijdens de eerste afspraak, de intake, zullen we allereerst uw gegevens en relevante medische geschiedenis met u doornemen. Hierbij wordt er gekeken of er mogelijk sprake is van (relatieve) contra-indicaties, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is. Er zal ook goed naar de huid gekeken worden en, met uw toestemming, worden er foto’s gemaakt die in uw dossier worden opgeslagen. Aan de hand van deze huidanalyse wordt vervolgens een behandelplan op maat opgesteld en u krijgt adviezen en informatie mee over de behandeling.

Indien u de behandeling wilt declareren bij de verzekering zijn we verplicht om identificatie te vragen. U kunt hiervoor een identiteitskaart, rijbewijs of paspoort meenemen.

Indien we geen contra-indicaties tegen komen kunnen we samen met u een afspraak inplannen om te gaan starten met de behandeling

Tarieven

De prijs is slechts indicatief. U kunt tijdens uw vrijblijvende en gratis consult een prijsbepaling krijgen.

Camouflage vanaf €60,00

Op de website van Independer vindt u de vergoedingen per verzekeraar.

U kunt uw facturen indienen bij uw zorgverzekeraar. De praktijken van Huidtherapeut NL hebben contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars.

Voor meer informatie en/of vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Chemische peeling bij Huidtherapeut NL

Kan uw huid wel een oppepper gebruiken? Of heeft u last van kleine littekens, pigmentvlekjes of fijne lijntjes? Misschien is een kuur van chemische peelings van LIRA dan dé oplossing voor u. 

LIRA-peelings kunnen een aantal dingen bewerkstelligen in de huid: 

  • Grove poriën reduceren
  • Pigmentvlekken verminderen
  • Huidstructuur egaliseren (verminderen van fijne lijntjes)
  • Herstellen van de natuurlijke vochtbalans van de huid
  • Opfrissen van de huidteint
  • Ontstekingen reduceren
  • Acne littekens verminderen

Wat houdt een chemische peeling in? 

Bij Huidzorg Weesp maken wij gebruik van de peelings van LIRA. Deze productlijn is ontstaan doordat cosmetisch- en medisch specialisten niet meer tevreden waren met het huidige aanbod. Er was een verlangen naar peelings die meer konden bereiken met minder negatieve bijwerkingen. Deze achterliggende gedachte heeft uiteindelijk geresulteerd in de productlijn en peelings van LIRA. Deze oppervlakkige en middeldiepe peelings zorgen ervoor dat de huidcellen geactiveerd worden om versneld nieuwe huidcellen aan te maken op een veilige en effectieve manier. 

De chemische peelings van LIRA bestaan uit een combinatie van verschillende ingrediënten. De basis hiervan berust vooral op zuren met elk hun eigen werking. Huidzorg Weesp heeft een breed assortiment aan zuren die allen voor verschillende indicaties ingezet kunnen worden. LIRA Lactic (melkzuur) zal bijvoorbeeld pigmentvlekken doen oplichten, terwijl de LIRA Sal Pulp (salicylzuur) ervoor zal zorgen dat een overmatige talgproductie genormaliseerd wordt. De huidtherapeuten van Huidzorg Weesp zullen aan de hand van uw verhaal en inspectie van de huid een zorgvuldige analyse maken om de juiste combinatie van LIRA-peelings in te zetten voor uw behandeling. 

De werking van een peeling

Een chemische peeling zorgt ervoor dat de opperhuid sneller zal afschilferen. Hierdoor wordt de bovenste huidlaag op een veilige, versnelde wijze verwijderd. Dit zorg voor vernieuwing van de huid en stimuleert de collageen aanmaak. Per peeling kan de mate van afschilfering verschillen. Dit hangt af van de sterkte en samenstelling van de peeling. 

De behandeling

Om een optimaal resultaat te bereiken met de LIRA-peelings raden wij aan om meerdere peelings te ondergaan. We noemen dit een “peeling kuur”. Afhankelijk van het type peeling en de hulpvraag worden gemiddeld 6 tot 8 peelings aangeraden met een tussenperiode van 2 tot 4 weken.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid rood en gevoelig zijn. Na een TCA/Sal Pulp of Jessner peeling kan de huid tot 7 dagen na de behandeling nog strak aanvoelen en donkerder verkleuren. Ook kan 1 tot 3 dagen na de peeling sprake zijn van schilfering dat ongeveer 7 dagen kan aanhouden. Schilfering start meestal rond de mond, kin wangen of de ogen. Meestal vervellen de hals en het voorhoofd al laatst. Tot 24 uur na de behandeling met een TCA-peeling mag het behandelde gebied niet nat gemaakt worden.

Blootstelling aan Uv-licht dient vermeden te worden tot ten minste 4 weken na de behandeling. Gedurende de gehele behandelperiode is noodzakelijk om minimaal een SPF 30 zonbescherming te gebruiken. Ter ondersteuning van het resultaat na elke peeling wordt het gebruik van bijbehorende producten uit de LIRA Clinical thuis-lijn geadviseerd. Deze producten helpen bij het verlengen van het resultaat en het herstellen van de huid na de peeling. De producten kunt u na het behandeltraject blijven gebruiken als dagelijkse verzorging. 

De behandelaar

Bij Huidzorg Weesp worden de peelings uitgevoerd door ervaren en gekwalificeerde huidtherapeuten. De therapeuten zijn BIG-geregistreerd en zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici en zijn in het bezit van een individuele AGB-code voor zorgverzekeraars. 

Vergoeding

Voordat u start met de behandeling is het handig om te controleren of u de behandeling niet eventueel vergoed zou kunnen krijgen. Op de website vande Independer vindt u de vergoedingen per verzekeraar voor chemische peeling indien het toegepast wordt voor behandeling van acne.

U kunt uw facturen indienen bij uw zorgverzekeraar. De praktijken van Huidtherapeut NL hebben contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars.

Voor meer informatie en/of vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Locatie

Huidzorg Weesp is gevestigd in het nieuwe gezondheidscentrum van het Tergooi Ziekenhuis aan de Korte Muiderweg 2A, 1382 LR Weesp: op de begane grond na de ingang, voor de balie rechts.

Huidzorg Weesp