Binnen elke behandeling oedeemtherapie kunnen we verschillende behandelmogelijkheden toepassen. Met trots kunnen we zeggen dat we hierdoor het meest complete oedeembehandeling kunnen aanbieden in regio Nijkerk. Als u voor het eerst komt, wordt een individueel behandelplan samengesteld door uw huid- en oedeemtherapeut. Hierin leggen we de mogelijkheden uit aan u. De verschillende behandelmogelijkheden voor oedeemtherapie zijn:

– Manuele lymfedrainageManueel de opname en vervoer van het lymfvocht stimuleren door een massage techniek. Er worden meerdere massage technieken gebruikt.
– Endermologie /LPGEndermologie is een therapie die uitgevoerd wordt met een LPG apparaat. Met het LPG apparaat wordt de huid en het onderliggend weefsel behandeld. Dat gebeurt met een aantal cilinders die de huid optillen en afrollen. Dit bevordert de doorbloeding, stimuleert de afvoer van lymfvocht en verzacht fibrotisch, verlittekend en ander verhard weefsel.
– LymftapingLymftape een huidvriendelijke tape welke tussen de behandelingen op de huid blijft zitten. Bij elke beweging zorgt de lymftape voor een stimulering van vochtafvoer en voor versoepeling van fibrose, littekens en ander verhard weefsel. We hebben een  huidvriendelijke tape die ook gebruikt kan worden op de huid die allergisch reageert op pleisters.
– LymfapadsDit zijn pads met textuur die werken onder de druk van een bh of ze kunnen onder een zwachtel aangebracht worden. De lymfapads zorgen voor massage in het weefsel bij beweging. Hierdoor wordt het lymfvocht vervoerd en fibrose, littekens en ander verhard weefsel versoepeld.
– BewegingsadviezenIndien een cliënt een verminderde mobiliteit heeft, wat we vaak zien in het okselgebied bij (ex-)borstkanker cliënten, kunnen we bewegingsoefeningen meegeven. Wanneer een cliënt thuis in beweging komt of blijft wordt het resultaat van onze oedeemtherapie gestimuleerd.
– ACT/ ZwachtelenWe passen ambulante compressie therapie toe wanneer omvangvermindering dient plaats te vinden. Door onze opleiding en ervaring kunnen we per cliënt de zwachtelmethode  aanpassen; voor het beste resultaat.
– WondzorgWanneer een cliënt wonden heeft, in combinatie met oedeem, behandelen we zowel de wond als het oedeem in eenzelfde behandeling. Dit doen we door de wond te verzorgen, ambulante compressietherapie toe te passen en eventueel de lymphapress in te zetten.
-Aanmeten inelastisch compressieverbandDit zijn zwachtels met klittenband die op een kous vast zitten. Dit kan ingezet worden bij iemand die moeilijk of langdurig gezwachteld dient te worden. Indicaties zijn chronische veneuze aandoeningen, veneuze, stagnerende ulcera en lymfoedeem.
-Aanmeten steunkousenHet aanmeten van steunkousen kan bijvoorbeeld na ACT of als preventie van armoedeem na een okselklierdissectie. We hebben toegang tot het bestellen van elke wenselijke kous.

De nieuwe behandelmethode: de Lymphapress oedeemtherapie behandeling bleiswijk berkel en rodenijs bergschenhoek

Om ons behandelpakket van oedeemtherapie te versterken en completer te maken hebben wij de lymphapress in onze praktijk gebracht. Wij beschikken over een lymfapres met hulpstuk voor zowel armen als benen.

Voor welke indicaties?

Het vormt een belangrijke en zeer sterke aanvulling op de algemene oedeemtherapie bij primair en secundair lymfoedeem (na oncologische operaties, vaatoperaties en andere trauma’s), veneusoedeem en lipoedeem. Het versnelt de afname van vocht en versoepelt fibrose op een voor de patiënt prettige en ontspannend aanvoelende wijze. De behandeling met de lymphapress valt onder de oedeemtherapie en wordt ook als dusdanig vergoedt. *

  • De 1e 20 oedeembehandelingen worden uit het aanvullende pakket gehaald. Let wel: per verzekeringspakket verschilt de hoogte van de aanvullende vergoeding. Na de 1e 20 oedeembehandeling gaat de vergoeding over in het basispakket onder een chronische code. Jaarlijks is het eigen risico van toepassing.  Huidtherapie Nijkerk (onderdeel van Huidtherapeut NL) heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Lees meer op https://www.huidtherapeut.nl/behandelingen/oedeemtherapie/

Afspraak maken

De huid- en oedeemtherapeuten van Huidtherapeut NL zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Voor meer informatie, neem contact met ons op. U kunt altijd gratis en vrijblijvend een consult maken met één van onze huid- en oedeemtherapeuten.

Locatie:

Huidtherapie Nijkerk is gevestigd  in het gezondheidscentrum de Nije Veste aan Oranjelaan 83-85, 3862 CX Nijkerk op de eerste verdieping. Een oedeembehandeling is indien nodig ook aan huis.

088-5053200

nijkerk@huidtherapeut.nl