Hoogwaardige acnebehandeling door kwaliteit geregistreerde huidtherapeut bij Huidzorg Havenkwartier in Sliedrecht

Eerste consult gratis

Vragen of een afspraak maken voor uw eerste gratis consult
Vul uw telefoonnummer in en één van onze huidtherapeuten belt u terug:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt nu bij Huidzorg Havenkwartier terecht voor acnetherapie. U wordt behandeld door een HBO-geschoolde en kwaliteit geregistreerde huidtherapeut. Dit betekent dat de huidtherapeuten op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen binnen de Huidtherapie.
Wanneer u aanvullend verzekerd bent, bestaat er zelfs een kans dat u (een deel) van de acnebehandeling in het gelaat vergoed krijgt. Huidzorg Havenkwartier (onderdeel van Huidtherapeut NL) heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Bij Huidzorg Havenkwartier worden verschillende vormen van acnetherapie aangeboden en wordt er gewerkt met de producten van Lira Clinical. De meest voorkomende behandelvormen zijn het reinigen, verzorgen en onderhouden van de huid. De behandeling gebeurt vaak in combinatie met een behandeling door een arts. Het is belangrijk om vroegtijdig te beginnen met het behandelen van de aandoening om blijvende schade te voorkomen. Daarnaast geven onze huidtherapeuten u thuis adviezen mee waarmee de acne kan worden aangepakt (bestrijden, verminderen). Een actieve bijdragen van de patiënt is voorwaarde voor succes.

Wat is acne?

Acne Vulgaris, kort acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Het komt voor bij 85% van de mensen tussen het 12e en 24e levensjaar. Na de tienerjaren neemt de aanwezigheid van acne sterk af naar ongeveer 5%. Bij vrouwen komt acne op volwassen leeftijd vaker voor dan bij mannen. Het is een aandoening met een relatief grote invloed op de kwaliteit van het leven. Acne is een aandoening van het haar-talgkliercomplex. Talgklieren monden meestal uit in haarzakjes. Deze talgklierfollikels komen overal op het lichaam voor, behalve in de handpalmen en op de voetzolen. De dichtheid van de talgklierfollikels en de talgproductie is het grootst in het gelaat, op de rug en op de borst. De huid bevat op elke vierkante centimeter ongeveer vijftien talgklieren. Talg heeft een aantal belangrijke functies, namelijk: het voorkomen van vochtverlies uit de huid, het beschermen tegen bacteriën en schimmels, en het soepel houden van de huid. Wanneer de talgklieruitgang verstopt raakt, ontstaat acne.

Acne is een verzamelnaam voor een reeks aan huidproblemen. Hieronder vallen:

 • Ontstekingen
 • Open comedonen of mee-eters (zwarte kopjes)
 • Gesloten comedonen (witte kopjes)
 • Pustels (kleine ontstekingen met een witte kop)

Wat zijn de oorzaken van acne?

De precieze oorzaak van acne is nog niet geheel bekend. Duidelijk is wel dat acne ontstaat door een combinatie van factoren die onderling elkaar sterk kunnen beïnvloeden. De vier belangrijkste factoren zijn:

 • Toegenomen talgproductie
 • Veranderingen in het verhoorningsproces (afschilfering van de huid)
 • Aanwezigheid van bacteriën
 • Het vrijkomen van stoffen die een ontsteking veroorzaken
acne littekens behandeling

Diverse factoren kunnen acne verergeren zoals hormonale processen, uitwendige mechanische en chemische factoren en erfelijke factoren. Ook kunnen diverse geneesmiddelen tot acne leiden. Daarnaast kunnen voedingsmiddelen met een hoog suikergehalte (‘snelle’ suikers) en melkproducten zorgen voor een verergering van acne. De relatie met roken en met een slechte hygiëne is tot nu toe nooit goed vastgesteld.

Wat kunt u verwachten van de eerste behandeling?

Er zal ten alle tijden eerst een gratis en vrijblijvende intake worden ingepland. Tijdens deze intake zullen uw gegevens en relevante medische geschiedenis worden doorgenomen. Vervolgens vindt er een kort onderzoek plaats waarbij de huid geïnspecteerd zal worden. Aan de hand van de gegevens en het onderzoek zal een behandelplan worden opgesteld.
Er zullen altijd adviezen worden gegeven hoe u het beste om kunt gaan met uw huid. Daarnaast worden er adviezen gegeven met welke producten en werkzame ingrediënten u het beste resultaat kunt bereiken. Ook zal er gekeken worden of u in aanmerking komt voor behandelingen in de praktijk

Behandelmogelijkheden

Er bestaat geen standaardbehandeling voor acne. Wanneer de ontstekingsverschijnselen op de voorgrond staan is de behandeling anders dan wanneer het vooral om mee-eters gaat. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook leeftijd en geslacht bepalen met welk anti-acne middel zal worden gestart. Zoals eerder aangegeven wordt acne veroorzaakt door diverse factoren.
Bij Huidzorg Havenkwartier behandelen we alle vormen van acne en acnelittekens. Een acnebehandeling door de huidtherapeut kan onder meer bestaan uit:

 • Manuele reiniging van de huid
  Bij een manuele reiniging worden de onzuiverheden van de huid verwijderd met behulp van een dun naaldje. Het doel van de behandeling is het voorkomen van ontstekingen en littekens.
 • Dieptereiniging van de huid d.m.v. peeling
  Een chemische peeling bestaat uit een combinatie aan verschillende ingrediënten. De basis van deze ingrediënten zijn vooral berust op zuren met elk hun eigen werkzame stoffen. Een chemische peeling veroorzaakt afschilfering van de opperhuid. De bovenste huidlaag wordt hierdoor op (de juiste wijze) verwijderd. Vernieuwing van de huid, nieuwe cellen-en collageen aanmaak worden hierdoor gestimuleerd. Een peeling is onder andere gericht op het verminderen van (atrofische) littekens, pigmentvlekken, roodheid en het aanpakken van bacteriën die ontstekingen kunnen veroorzaken. Daarnaast worden fijne lijntjes verminderd en groeve poriën worden kleiner, zodat de huid een egalere structuur krijgt.
 • Microneedling 
  Wanneer er geen ontstekingen meer zijn kan microneedling worden toegepast om acnelittekens te behandelen. Microneedling is een behandeling waarbij kleine vibrerende naaldjes de huid op een gecontroleerde manier beschadigen, zodat er een natuurlijk genezingsproces in gang wordt gezet. Door de prikkeling in het bindweefsel wordt de huid gestimuleerd om nieuw collageen en elastine aan te maken.
 • Adviezen en zelfmanagement
  In onze praktijk wordt gewerkt met de Lira Clinical producten. Samen met u wordt gekeken naar een passend product voor uw huid.
 • Medische camouflagetherapie 
  Camouflagetherapie is een behandeling waarbij littekens of verkleuringen op de huid met behulp huidbehandeling en gekleurde crèmes worden vervaagd. Deze crème is zeer geschikt om oneffenheden minder zichtbaar te maken. 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het is niet mogelijk om een standaardindicatie van het aantal behandelingen te geven, omdat er veel verschillende gradaties en vormen van acne zijn en het onder invloed staat van verschillende factoren, zoals hormonen. Afhankelijk van uw huid en uw wensen zal de huidtherapeut een behandelplan op maat opstellen. Bij aanvang van het behandeltraject zal worden geadviseerd elke 2-4 weken naar de praktijk te komen voor een behandeling. Bij een behandeltraject mét chemische peeling wordt er in ieder geval een kuur van 4-5 behandelingen geadviseerd.

Naarmate de huid rustiger wordt kan de behandelfrequentie geleidelijk worden verlaagd. Voor een optimaal resultaat wordt het gebruik van bijbehorende producten uit de LIRA Clinical thuis-lijn voor de dagelijkse verzorging van uw huid geadviseerd. Daarnaast worden onderhoudsbehandelingen aangeraden.

Resultaten behandeling

Tarieven en vergoeding

U kunt tijdens uw vrijblijvende en gratis consult een prijsbepaling krijgen.

Acnebehandeling Vanaf €45,-
Acnebehandeling met chemische peeling Vanaf €70,-
Acnebehandeling met chemische peeling en laserbehandeling Vanaf €150,-
Acnelittekens behandelen d.m.v. chemische peeling Vanaf €70,-
Acnelittekens behandelen d.m.v. microneedling voorhoofd + wangen Vanaf €100,-
Acnelittekens behandelen d.m.v. microneedling gelaat geheel Vanaf €150,-
Acnelittekens behandelen d.m.v. microneedling en peeling gelaat geheel Vanaf €160,-

Huidtherapeut NL heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, is het mogelijk dat u de behandelingen voor acne in het gelaat vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar. Voor de precieze vergoeding kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar of kunt u kijken op onze website.

De behandeling zal ten alle tijden eerst betaald moeten worden. Bij Huidzorg Rotterdam is dit mogelijk per pin of contant. De factuur die u meekrijgt kan eventueel door uzelf ingediend worden bij de zorgverzekeraar.

Bereikbaarheid

Huidzorg Havenkwartier is gevestigd in het medisch centrum Havenkwartier. Deze is gevestigd aan de Wilhelminastraat 69A.

Openbaarvervoer

De dichtstbijzijnde bushalte is de Kerk in Sliedrecht. De halte ligt op drie minuten loopafstand van de praktijk. Loop vanaf de bushalte naar het zuiden richting de Wilhelminastraat. Na 350 meter bevindt zich het medisch centrum aan uw rechterhand.

Auto

Huidzorg Havenkwartier is makkelijk te bereiken met de auto. Voor het medisch centrum waar de praktijk zich bevindt zijn gratis parkeerplekken beschikbaar voor de bezoekers van het gezondheidscentrum. Daarnaast is er ook een parkeergarage beschikbaar aan de rechter zijde van het gebouw

De praktijk bevindt zich op de eerste etage. Hiernaast is er ook een lift aanwezig waardoor de praktijk ook met een rollator of rolstoel goed bereikbaar is.
Wanneer u op de eerste etage aan komt ziet u de stoelen en de algemene balie. U hoeft zich niet te melden. U kunt plaatsnemen op een van de stoelen. Uw huidtherapeut zal u daar komen halen.

Afspraak maken

U kunt altijd een gratis en vrijblijvende intake inplannen bij een van onze huid- en oedeemtherapeuten.
De Huid- en oedeemtherapeuten van Huidtherapeut NL zijn allemaal geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici (KP). Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Inhoudsopgave

Huidzorg Havenkwartier Sliedrecht

Wilhelminastraat 69a, 3361 XV Sliedrecht

Openingstijden

Maandag
09:00 – 17:30 (1x per 14 dagen geopend)
Dinsdag
08:30 – 16:30
Woensdag
09:00 – 13:00
Donderdag
08:30 – 17:00
Vrijdag
09:00 – 17:30

Eerste consult gratis

Vragen of een afspraak maken voor uw eerste gratis consult
Vul uw telefoonnummer in en één van onze huidtherapeuten belt u terug:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

U kunt nu bij Huidzorg Havenkwartier terecht voor acnetherapie. U wordt behandeld door een HBO-geschoolde en kwaliteit geregistreerde huidtherapeut. Dit betekent dat de huidtherapeuten op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen binnen de Huidtherapie.
Wanneer u aanvullend verzekerd bent, bestaat er zelfs een kans dat u (een deel) van de acnebehandeling in het gelaat vergoed krijgt. Huidzorg Havenkwartier (onderdeel van Huidtherapeut NL) heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Bij Huidzorg Havenkwartier worden verschillende vormen van acnetherapie aangeboden en wordt er gewerkt met de producten van Lira Clinical. De meest voorkomende behandelvormen zijn het reinigen, verzorgen en onderhouden van de huid. De behandeling gebeurt vaak in combinatie met een behandeling door een arts. Het is belangrijk om vroegtijdig te beginnen met het behandelen van de aandoening om blijvende schade te voorkomen. Daarnaast geven onze huidtherapeuten u thuis adviezen mee waarmee de acne kan worden aangepakt (bestrijden, verminderen). Een actieve bijdragen van de patiënt is voorwaarde voor succes.

Wat is acne?

Acne Vulgaris, kort acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Het komt voor bij 85% van de mensen tussen het 12e en 24e levensjaar. Na de tienerjaren neemt de aanwezigheid van acne sterk af naar ongeveer 5%. Bij vrouwen komt acne op volwassen leeftijd vaker voor dan bij mannen. Het is een aandoening met een relatief grote invloed op de kwaliteit van het leven. Acne is een aandoening van het haar-talgkliercomplex. Talgklieren monden meestal uit in haarzakjes. Deze talgklierfollikels komen overal op het lichaam voor, behalve in de handpalmen en op de voetzolen. De dichtheid van de talgklierfollikels en de talgproductie is het grootst in het gelaat, op de rug en op de borst. De huid bevat op elke vierkante centimeter ongeveer vijftien talgklieren. Talg heeft een aantal belangrijke functies, namelijk: het voorkomen van vochtverlies uit de huid, het beschermen tegen bacteriën en schimmels, en het soepel houden van de huid. Wanneer de talgklieruitgang verstopt raakt, ontstaat acne.

Acne is een verzamelnaam voor een reeks aan huidproblemen. Hieronder vallen:

 • Ontstekingen
 • Open comedonen of mee-eters (zwarte kopjes)
 • Gesloten comedonen (witte kopjes)
 • Pustels (kleine ontstekingen met een witte kop)

Wat zijn de oorzaken van acne?

De precieze oorzaak van acne is nog niet geheel bekend. Duidelijk is wel dat acne ontstaat door een combinatie van factoren die onderling elkaar sterk kunnen beïnvloeden. De vier belangrijkste factoren zijn:

 • Toegenomen talgproductie
 • Veranderingen in het verhoorningsproces (afschilfering van de huid)
 • Aanwezigheid van bacteriën
 • Het vrijkomen van stoffen die een ontsteking veroorzaken
acne littekens behandeling

Diverse factoren kunnen acne verergeren zoals hormonale processen, uitwendige mechanische en chemische factoren en erfelijke factoren. Ook kunnen diverse geneesmiddelen tot acne leiden. Daarnaast kunnen voedingsmiddelen met een hoog suikergehalte (‘snelle’ suikers) en melkproducten zorgen voor een verergering van acne. De relatie met roken en met een slechte hygiëne is tot nu toe nooit goed vastgesteld.

Wat kunt u verwachten van de eerste behandeling?

Er zal ten alle tijden eerst een gratis en vrijblijvende intake worden ingepland. Tijdens deze intake zullen uw gegevens en relevante medische geschiedenis worden doorgenomen. Vervolgens vindt er een kort onderzoek plaats waarbij de huid geïnspecteerd zal worden. Aan de hand van de gegevens en het onderzoek zal een behandelplan worden opgesteld.
Er zullen altijd adviezen worden gegeven hoe u het beste om kunt gaan met uw huid. Daarnaast worden er adviezen gegeven met welke producten en werkzame ingrediënten u het beste resultaat kunt bereiken. Ook zal er gekeken worden of u in aanmerking komt voor behandelingen in de praktijk

Behandelmogelijkheden

Er bestaat geen standaardbehandeling voor acne. Wanneer de ontstekingsverschijnselen op de voorgrond staan is de behandeling anders dan wanneer het vooral om mee-eters gaat. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook leeftijd en geslacht bepalen met welk anti-acne middel zal worden gestart. Zoals eerder aangegeven wordt acne veroorzaakt door diverse factoren.
Bij Huidzorg Havenkwartier behandelen we alle vormen van acne en acnelittekens. Een acnebehandeling door de huidtherapeut kan onder meer bestaan uit:

 • Manuele reiniging van de huid
  Bij een manuele reiniging worden de onzuiverheden van de huid verwijderd met behulp van een dun naaldje. Het doel van de behandeling is het voorkomen van ontstekingen en littekens.
 • Dieptereiniging van de huid d.m.v. peeling
  Een chemische peeling bestaat uit een combinatie aan verschillende ingrediënten. De basis van deze ingrediënten zijn vooral berust op zuren met elk hun eigen werkzame stoffen. Een chemische peeling veroorzaakt afschilfering van de opperhuid. De bovenste huidlaag wordt hierdoor op (de juiste wijze) verwijderd. Vernieuwing van de huid, nieuwe cellen-en collageen aanmaak worden hierdoor gestimuleerd. Een peeling is onder andere gericht op het verminderen van (atrofische) littekens, pigmentvlekken, roodheid en het aanpakken van bacteriën die ontstekingen kunnen veroorzaken. Daarnaast worden fijne lijntjes verminderd en groeve poriën worden kleiner, zodat de huid een egalere structuur krijgt.
 • Microneedling 
  Wanneer er geen ontstekingen meer zijn kan microneedling worden toegepast om acnelittekens te behandelen. Microneedling is een behandeling waarbij kleine vibrerende naaldjes de huid op een gecontroleerde manier beschadigen, zodat er een natuurlijk genezingsproces in gang wordt gezet. Door de prikkeling in het bindweefsel wordt de huid gestimuleerd om nieuw collageen en elastine aan te maken.
 • Adviezen en zelfmanagement
  In onze praktijk wordt gewerkt met de Lira Clinical producten. Samen met u wordt gekeken naar een passend product voor uw huid.
 • Medische camouflagetherapie 
  Camouflagetherapie is een behandeling waarbij littekens of verkleuringen op de huid met behulp huidbehandeling en gekleurde crèmes worden vervaagd. Deze crème is zeer geschikt om oneffenheden minder zichtbaar te maken. 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het is niet mogelijk om een standaardindicatie van het aantal behandelingen te geven, omdat er veel verschillende gradaties en vormen van acne zijn en het onder invloed staat van verschillende factoren, zoals hormonen. Afhankelijk van uw huid en uw wensen zal de huidtherapeut een behandelplan op maat opstellen. Bij aanvang van het behandeltraject zal worden geadviseerd elke 2-4 weken naar de praktijk te komen voor een behandeling. Bij een behandeltraject mét chemische peeling wordt er in ieder geval een kuur van 4-5 behandelingen geadviseerd.

Naarmate de huid rustiger wordt kan de behandelfrequentie geleidelijk worden verlaagd. Voor een optimaal resultaat wordt het gebruik van bijbehorende producten uit de LIRA Clinical thuis-lijn voor de dagelijkse verzorging van uw huid geadviseerd. Daarnaast worden onderhoudsbehandelingen aangeraden.

Resultaten behandeling

Tarieven en vergoeding

U kunt tijdens uw vrijblijvende en gratis consult een prijsbepaling krijgen.

Acnebehandeling Vanaf €45,-
Acnebehandeling met chemische peeling Vanaf €70,-
Acnebehandeling met chemische peeling en laserbehandeling Vanaf €150,-
Acnelittekens behandelen d.m.v. chemische peeling Vanaf €70,-
Acnelittekens behandelen d.m.v. microneedling voorhoofd + wangen Vanaf €100,-
Acnelittekens behandelen d.m.v. microneedling gelaat geheel Vanaf €150,-
Acnelittekens behandelen d.m.v. microneedling en peeling gelaat geheel Vanaf €160,-

Huidtherapeut NL heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, is het mogelijk dat u de behandelingen voor acne in het gelaat vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar. Voor de precieze vergoeding kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar of kunt u kijken op onze website.

De behandeling zal ten alle tijden eerst betaald moeten worden. Bij Huidzorg Rotterdam is dit mogelijk per pin of contant. De factuur die u meekrijgt kan eventueel door uzelf ingediend worden bij de zorgverzekeraar.

Bereikbaarheid

Huidzorg Havenkwartier is gevestigd in het medisch centrum Havenkwartier. Deze is gevestigd aan de Wilhelminastraat 69A.

Openbaarvervoer

De dichtstbijzijnde bushalte is de Kerk in Sliedrecht. De halte ligt op drie minuten loopafstand van de praktijk. Loop vanaf de bushalte naar het zuiden richting de Wilhelminastraat. Na 350 meter bevindt zich het medisch centrum aan uw rechterhand.

Auto

Huidzorg Havenkwartier is makkelijk te bereiken met de auto. Voor het medisch centrum waar de praktijk zich bevindt zijn gratis parkeerplekken beschikbaar voor de bezoekers van het gezondheidscentrum. Daarnaast is er ook een parkeergarage beschikbaar aan de rechter zijde van het gebouw

De praktijk bevindt zich op de eerste etage. Hiernaast is er ook een lift aanwezig waardoor de praktijk ook met een rollator of rolstoel goed bereikbaar is.
Wanneer u op de eerste etage aan komt ziet u de stoelen en de algemene balie. U hoeft zich niet te melden. U kunt plaatsnemen op een van de stoelen. Uw huidtherapeut zal u daar komen halen.

Afspraak maken

U kunt altijd een gratis en vrijblijvende intake inplannen bij een van onze huid- en oedeemtherapeuten.
De Huid- en oedeemtherapeuten van Huidtherapeut NL zijn allemaal geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici (KP). Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.