Na mijn afstuderen van de opleiding HBO Huidtherapie ben ik direct aan de slag gegaan. Tijdens de vele jaren dat ik nu werkzaam ben. heb ik bij verschillende praktijken gewerkt en dagen meegelopen met dermatologen. Dit laatste doe ik af en toe nog steeds. Ik ben van mening dat het leren nooit stopt en je daarom elke kans moet aangrijpen om je kennis te verbreden en te kunnen groeien.

Sinds vorig jaar ben ik mij gaan specialiseren in lasertherapie (ontharing, pigmentlaser en vaatlaser) en huidkanker. De controle en opsporing van huidkanker liggen nu veelal nog bij de huisarts en dermatoloog echter geloof ik sterk dat de huidtherapeut hierin ook een taak heeft.

Sinds februari 2016 ben ik ook werkzaam als huid- en oedeemtherapeut van Huidzorg Rotterdam bij de poli Dermatologie van het IJsselland ziekenhuis in Capelle a/d IJssel. Hier draai ik op dinsdagen een eigen spreekuur of het avondspreekuur van de dermatologen. Tevens doe ik aan-huis-behandelingen voor het opmeten van therapeutisch elastische kousen en oedeemtherapie.

Al van jongs af aan kon ik vaststellen dat de kwaliteit van mijn huid invloed had op hoe ik me voelde.  Als mijn huid er goed uitzag voelde ik me zelfverzekerder. Omdat ik merkte dat problemen met de hui d zo’n grote impact kunnen hebben op je leven, wist ik dat HBO Huidtherapie de juiste opleiding was voor mij. Ik wilde iets kunnen betekenen voor mensen met  huidproblemen.  In juni 2014 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht.

Na de opleiding ben ik aan het werk gegaan bij Polyderma (nu Huidtherapeut NL).  In onze praktijk staan de belangen van de patiënt op de eerste plaats en doen wij ons best om een persoonlijk, op maat gemaakt behandelplan op te stellen.  Je bent als huidtherapeut nooit klaar met leren door de vele ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Dit houdt het beroep uitdagend en interessant.  Door de afwisseling tussen de medische  en cosmetische kant van het vak is elke dag anders. Dit houd je scherp en triggert je om je kennis te blijven vergroten.  Ik voel me één van de gelukkigen die dagelijks  met plezier naar hun werk  gaan en trots zijn op de arbeid die zij verrichten.

Na het afronden van de opleiding Management in Zorg op Hogeschool Utrecht begon ik te werken bij Huidtherapeut NL. Als praktijk coördinator vorm ik een communicatie brug tussen de patiënten therapeuten en zorgverzekeraars.

Daarnaast ben ik faciliterend aan de praktijk en de therapeuten, waardoor de therapeuten optimaal kunnen functioneren.

Heeft u vragen over de behandelingen, afspraken of twijfels of de behandelingen door uw zorgverzekeraar vergoed worden dan kunt u gerust contact met mij opnemen.

Eline Paans

Mijn naam is Eline Paans en ik ben sinds september 2018 werkzaam als huidtherapeut bij Huidtherapeut NL. In 2015 ben ik afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool. Na het behalen van mijn diploma heb ik veel ervaring opgedaan op cosmetisch gebied van de huidtherapie. Na bijna drie jaar zocht ik toch wat meer afwisseling tussen medische en cosmetische behandelingen, Huidtherapeut NL biedt mij deze mogelijkheid. Het mooie aan het vak vind ik de veelzijdigheid van het beroep en het contact met mensen spreekt mij erg aan. Ik vind het belangrijk om goed te luisteren naar de behoeften van patiënten om zo de juiste zorg te bieden. Ik kijk ernaar uit om de patiënten te ontmoeten in de praktijk.

Mijn naam is Sanne Huijbens.  Vanaf het begin werd me verteld dat er geen ‘baas’ is, maar alleen collega’s en ze overal voor open stonden. Dat heb ik in de afgelopen tijd gemerkt, aangezien er veel veranderingen en uitbreidingen zijn gekomen. We blijven op deze manier van elkaar leren, waardoor de mogelijkheden binnen de praktijken ook blijven groeien. Naast mijn werk in de praktijken geeft ik trainingen aan andere huidtherapeuten voor peelings en specifieke huidverzorging van het merk Lira Clinical.

Hiervoor heb ik gewerkt bij Huidtherapie C.O.L. Vermeijden in Haarlem en de Mariannehoeve in Papendrecht. Voor mijn opleiding Huidtherapie heb ik de opleiding tot schoonheidsspecialiste en pedicure afgerond en had ik een eigen schoonheidssalon gedurende zes jaar.

Isla Feen

Mijn naam is Isla Feen en ik ben sinds juli 2018 afgestudeerd aan De Haagse Hogeschool als huid- en oedeemtherapeut. Ongeveer zes jaar geleden ben ik bij een huidtherapeut terecht gekomen omdat ik veel last had van acne. Hierdoor is mijn interesse in het beroep huidtherapie gaan groeien en ben ik de vier jaar durende opleiding gaan volgen.

Tijdens mijn studie heb ik veel ervaring opgedaan door stage te lopen bij verschillende praktijken in Nederland en ook heb ik op Bonaire een aantal weken stage gelopen. Daarnaast volg ik nascholingscursussen en houdt ik mij bezig met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de huid. Ik ben in februari 2017 een Instagram pagina begonnen genaamd MySkinFacts waarop ik regelmatig tips en feiten plaats over de huid.

Na mijn studie ben ik een maatschap in een praktijk in Tilburg begonnen. In tussentijd heb ik in opdracht van dermatoloog Dr. Korstanje een huidtherapeutisch gedeelte in een dermatologisch centrum in Breda opgezet. Echter kreeg ik de kans om zelfstandig verder te gaan en heb Huidtherapie de Colvenier zelfstandig opgericht. Daarna ben ik gestopt met werken bij de praktijken in Tilburg en Breda. In een korte tijd heb ik met mijn onderneming kunnen groeien naar een huidtherapiepraktijk met meerdere locaties. Alle praktijken zijn onderdeel van Huidtherapeut NL, een netwerk van huid- en oedeemtherapie praktijken. Inmiddels word ik versterkt door verschillende huidtherapeuten en een praktijkcoördinator om te zorgen dat patiënten optimale zorg krijgen.

Mirte Huidtherapeut

Tijdens de opleiding tot (allround-)Schoonheidsspecialiste wist ik al meteen dat ik mensen wilde helpen met hun huid en de bijkomende huidproblemen. Hierdoor was de keuze om mij verder te ontwikkelen al snel gemaakt en ben ik direct na het afronden van deze studie begonnen met de opleiding tot huidtherapeut. Tijdens deze opleiding heb ik veel kennis opgedaan op het gebied van de huid en heb ik mijn afstudeeronderzoek volbracht in Australië, waarin ik mij richtte op de behandeling van huidkanker. De opleiding heb ik in juli 2015 afgerond waarna ik ben begonnen met het uitvoeren van laserbehandelingen die voornamelijk gericht waren op het verzachten verhelpen en verbeteren van de huid en diverse huidaandoeningen zoals couperose, pigment, (Acne) littekens en andere huidoneffenheden.
De combinatie van zowel de cosmetische als medische behandelingen spreken mij enorm aan. Huidtherapeut NL biedt een breed scala aan behandelingen waarbij de mogelijkheid zich voordoet om voor iedereen een passend behandelplan op te stellen, de juiste zorg te kunnen bieden en tot slot goede resultaten te kunnen behalen. Wanneer de patiënt tevreden is, ben ik ook tevreden.

Al vanaf jonge leeftijd ben ik erg geïnteresseerd in de huid. Waardoor hebben sommige mensen een probleemhuid, en wat is er dan aan te doen? Ik heb zelf in het verleden veel problemen gehad met mijn huid, dus ik kan me goed inleven in hoe patiënten zich voelen. Ik vind het dan ook erg belangrijk om mensen goed te adviseren in behandelingen en producten. Zeker omdat ik zelf ervaren heb dat er zoveel keuze is op de huidige markt, dat het je soms teveel wordt. Na mijn opleiding huidtherapie aan Hogeschool Utrecht ben ik gelijk aan het werk gegaan bij Huidtherapeut NL. Ik vind het ontzettend leuk om zowel de cosmetisch als medisch kant van het beroep uit te oefenen. De afwisseling zorgt ervoor dat ik me steeds blijf ontwikkelen. 

Chanta Schouten

Mijn vooropleiding is doktersassistente. Ik heb als doktersassistente o.a. gewerkt bij de poli dermatologie. Hier is mijn interesse in de huid ontstaan. Ik wilde meer voor mensen betekenen en daarom ben ik de opleiding huidtherapie gaan volgen. De afwisseling tussen de medische en cosmetische kant van huidtherapie maakt het voor mij een erg leuk en uitdagend beroep. Als huidtherapeut kom ik dagelijks met een grote diversiteit aan huidproblemen in aanraking. Ik streef ernaar om elke cliënt de meest optimale behandeling aan te bieden en deze met een zo tevreden mogelijk gevoel naar huis te laten gaan.