Onbeperkt oksels laseren voor 50,-
10 laserontharingsbehandelingen voor 
150,-

Helaas komen deze aanbiedingen steeds vaker voor, praktijken die laserontharingsbehandelingen aanbieden voor een paar tientjes. Toch spelen er altijd een aantal vragen op rondom deze aanbiedingen. Zullen deze laserbehandelingen echt werken? Hoe vaak moet je terug komen voor een behandeling? Hoe lang duurt het voordat alle haartjes weg zijn? Deze vragen zullen hieronder toegelicht worden.

Ten eerste moet er onderzoek gedaan worden met welk laserapparaat de praktijk werkt. Omdat er ontzettend veel verschillende soorten laserapparaten op de markt beschikbaar zijn, is het lastig voor de consument om het verschil te weten. Echter is het wel belangrijk om te realiseren dat goede laserapparatuur enorm duur is, denk hierbij aan prijzen tussen de €75.000,- en €100.000,- (exclusief onderhoud en vervanging laserkoppen etc.). Hieruit kan je eigenlijk al herleiden dat onbeperkt laseren voor €50,- of 10 behandelingen voor €150,- niet realistisch is.

Wat veel mensen niet weten is dat er een verschil is tussen laserapparaten en IPL apparaten:

IPL VS Laser
IPL maakt gebruik van minder geconcentreerd licht dan een laserapparaat. Dit betekend dat het IPL apparaat niet alleen warmte afgeeft aan de haartjes maar ook aan omliggende vaatjes, pigmentvlekken of moedervlekken. Hierdoor kan het zo zijn dat de haartjes niet volledig vernietigd worden tijdens de behandeling omdat de warmte in de huid eromheen verloren gaat.
Een laserapparaat maakt wel gebruik van geconcentreerd licht, waardoor de warmte van de laser zich alleen concentreert op het pigment wat in het haartje zit.

Daarnaast zijn er van IPL behandelingen meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen en kan IPL niet bij donkere huidtypes ingezet worden en een laser wel.

Wet- en regelgeving in Nederland
De minister van de Volksgezondheid is zich de laatste paar jaren gaan verdiepen in het gebruik van lasers bij overbeharing. Nog steeds kan iedereen in Nederland een laserapparaat aanschaffen en behandelingen aanbieden zonder de wet te overtreden. Want wie wil er immers niet van ongewenste haargroei af? Daarom gaan er bij mij als huidtherapeut alarmbellen rinkelen als ik  aanbiedingen zie zoals onbeperkt laserontharen voor €50,-. Heeft de desbetreffende behandelaar wel gestudeerd om te kunnen laseren? Wordt hier wel behandeld met een laserapparaat of is het een IPL apparaat? Hoe gaat deze praktijk haar kosten terug verdienen wanneer zij onbeperkte laserbehandelingen aanbiedt? Zegt dit iets over de effectiviteit van de behandelingen en de kwaliteit van de laserapparatuur?
In Nederland mogen alleen gecertificeerde laserapparaten met een keurmerk gebruikt worden, echter zijn er ook praktijken die een goedkopere variant uit bijvoorbeeld landen als China halen zodat zij de behandelingen ook goedkoper aan kunnen bieden en sneller winst maken.

Desalniettemin zullen er dan ook risico’s aan verbonden zijn. Er zijn verschillende factoren waar een behandelaar op moet letten voordat de laserbehandeling van start kan gaan. Aan de hand van de huid- en haarkleur, haardikte, en haardichtheid wordt het laserapparaat ingesteld. Daarnaast is het voor de behandelaar belangrijk om te weten of de consument op vakantie is geweest (verschil in huidskleur), of er verandering is in medicatiegebruik (ongewenste reactie op de laser) en of er in de tussentijd een andere behandeling heeft plaatsgevonden zoals waxen, harsen of epileren (verschil in haardikte/haardichtheid). Wanneer één van deze factoren niet goed is nagegaan, kan de laserbehandeling al fout gaan en kunnen er complicaties optreden zoals verbranding en pigmentverschuivingen (zie bovenstaande video)

Daarnaast is er ook nog een risico op het ontstaan van paradoxale hypertrichose, wat haarvermeerdering betekent. Dit kan veroorzaakt worden door IPL en laserbehandelingen die mogelijk ‘slapende’ haarfollikels stimuleren om nieuwe haren te gaan vormen of van dunne vellusharen normale tot dikke haren te maken. Dit gebeurt voornamelijk wanneer niet de juiste laserstanden worden gebruikt.

Thuisgebruik IPL
Als laatste zijn er ook IPL apparaten beschikbaar voor thuis. Deze zijn echter niet te vergelijken met de lasers die door specialisten worden gebruikt. De thuisgebruik IPL apparaten zijn veel minder krachtig en werken met een lage energie waardoor de haartjes niet vernietigd kunnen worden. Dit komt omdat de thuisgebruik lasers niet diep genoeg in de huid komen en zo eigenlijk het haarzakje alleen opwarmt. Wel kunnen de haartjes dunner worden maar helaas kan dit ook juist voor extra haargroei zorgen omdat de haren worden getriggerd en gestimuleerd door de warmte die de laser afgeeft.

Kies daarom voor laserbehandelingen bij een specialist zoals een ervaren schoonheidsspecialiste, huidtherapeut of arts. Zij kunnen het beste beoordelen welke laserstanden bij uw huid passen en kunnen een goede inschatting doen hoeveel behandelingen er nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen.

De huidtherapeuten van Huidtherapeut NL zijn allemaal geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici, aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en BIG geregistreerd.

De praktijken van Huidtherapeut NL maken voor laserontharing gebruik van een Alexandriet, Diode of ND-YAG ontharingslaser. Door het brede aanbod van drie verschillende laserapparaten kunnen alle huidtypes bij ons worden behandeld. In tegenstelling tot IPL zijn de lasers van Huidtherapeut NL geen lichtflitsapparaten, maar echte ontharingslasers. Daarnaast zijn onze apparaten voorzien van ingebouwde koeling technieken waardoor de behandeling aangenamer wordt gemaakt.

Vergoeding door uw verzekeraar

Laserontharing van gelaat bij vrouwen en laserontharing bij transseksuelen en laserontharing op getransplanteerde of te transplanteren huid worden vaak vergoed door de verzekeraars. De huidtherapeuten van Huidtherapeut NL zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Klik op de link voor overzicht van vergoedingen: https://www.huidtherapeut.nl/cmsv1/tarieven-en-vergoedingen/vergoeding-voor-laserontharing/

Professionele lasers, dus geen IPL/EPL

Door de brede aanbod van  verschillende laser apparaten kunnen alle huidtypes bij ons worden behandeld. In tegenstelling tot IPL/EPL zijn de lasers van Huidtherapeut NL geen lichtflitsapparaten, maar echte ontharingslasers.  Met een laserbehandeling kunnen ongewenste haren worden verwijderd. Het laserlicht wordt opgenomen door het pigment dat zich in de haar en onderin het haarzakje bevindt. Om te voorkomen dat de laser het pigment in de huid aantast wordt elke behandeling nauwkeurig afgestemd op uw huidtype. De Diode (800 nm) en Alexandriet (755 nm)  zijn de beste ontharingssystemen tot Fitzpatrick huidtype III. De YAG (1064 nm) laser is het beste ontharingssysteem tussen Fitzpatrick huidtype IV en VI. Huidtherapeut NL heeft de perfecte match voor laserontharing van elk huidskleur. In tegenstelling tot veel praktijken kan de donkere huid dus ook veilig bij ons worden behandeld.

Tarieven

Eerste consult is gratis en vrijblijvend. Hieronder kunt u een overzicht vinden zonder kortingen.  Indien u wilt weten hoeveel voor u zal kosten met deze kortingen dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Onder de tabel kunt u een aantal voorbeelden vinden.

Prijs per behandeling.
Prijs voor 1 gebied
GebiedenKorting0%
Kinvanaf€ 55,00
Bovenlipvanaf€ 55,00
Bovenlip en kinvanaf€ 95,00
Wangenvanaf€ 95,00
Bakkebaardenvanaf€ 65,00
Wenkbrauw tussenstukvanaf€ 40,00
Gelaatvanaf€ 125,00
Gelaat incl. Halsvanaf€ 150,00
Kin en halsvanaf€ 100,00
Okselsvanaf€ 100,00
Rond tepelsvanaf€ 65,00
Borst vrouw helemaalvanaf€ 150,00
Borst vrouw minimaalvanaf€ 75,00
Borst vrouw tussenstukvanaf€ 65,00
Borst manvanaf€ 200,00
Bikinilijn minimaalvanaf€ 100,00
Bikinilijn Normaalvanaf€ 125,00
Bikinilijn Uitgebreidvanaf€ 150,00
Rugvanaf€ 200,00
Schoudersvanaf€ 200,00
Schouders + Nekvanaf€ 225,00
Rug + Schoudersvanaf€ 350,00
Buik vrouw minimaalvanaf€ 100,00
Buik vrouw normaalvanaf€ 150,00
Streep op buik (borst- pubis)vanaf€ 65,00
Streep op buik (navel – pubis)vanaf€ 55,00
Buik manvanaf€ 200,00
Borst + buik manvanaf€ 350,00
Bovenbenenvanaf€ 295,00
Onderbenenvanaf€ 275,00
Bovenbenen + bikinilijnvanaf€ 325,00
Armenvanaf€ 250,00
Bovenarmenvanaf€ 150,00
Onderarmen incl ellebogenvanaf€ 150,00
Gehele benen + bikinilijnvanaf€ 475,00

Voorbeelden

U kijkt naar aantal gebieden dat u wilt laten laseren dan moet u alle prijzen van die kolom nemen.

Voorbeeld 1

Stel u wilt 4 gebieden laseren (gelaat, oksels, armen en gehele benen (inclusief bikinilijn)) dan zijn de prijzen.

GebiedenPrijs
Oksels €  100,00
Gehele benen (incl bikinilijn) €  475,00
Armen €  250,00
Gelaat €  125,00
Subtotaal €  950,00
Korting € -380,00
Totale prijs €  570,00

De totale korting mag u toepassen op meerdere gebieden voor uw factuur.

Indien u wilt gebruik maken van onze pakketkorting:

Bij vooruitbetaling van 3 behandelingen, krijgt u 50% korting op de 3e behandeling. U betaalt dan 2.5 x 570 euro betalen. Dit is dan 1425 euro.

U betaalt dan gemiddeld per behandeling: 1425/3 = 475.00 euro.

Voorbeeld 2

Stel u wilt 3 gebieden laseren (oksels, gehele benen incl bikini lijn en gelaat) dan zijn de prijzen:

GebiedenPrijs
Oksels €  100,00
Gehele benen (incl bikinilijn) €  475,00
Gelaat €  125,00
Subtotaal €  700,00
Korting € -210,00
Totale prijs €  490,00

De totale korting mag u toepassen op meerdere gebieden voor uw factuur.

Bij vooruitbetaling van 3 behandelingen, krijgt u 50% korting op de 3e behandeling. U betaalt dan 2.5 x 490 euro betalen. Dit is dan 1225 euro.

Dat is dus 1225/3 = 408.33 euro gemiddeld per behandeling.

Indien u vragen hebt dan of hulp nodig met voor prijsberekening dan kunt u ons mailen via info@huidzorg.net of bellen naar een van de locaties.

Vestigingen van Huidtherapeut NL

Elke vestiging heeft een andere handelsnaam, maar functioneert onder Huidtherapeut NL

Huidtherapie de Colvenier

088-5053201

Maandag09:00 – 20:30
Dinsdag09:00 – 20:30
Woensdag10:00 – 18:30
Donderdag09:00 – 17:30
Vrijdag08:30 – 17:00

Huidzorg Medisch Hart Bleiswijk

088-5053202

Maandag12:00 – 21:00
DinsdagGesloten
Woensdag09:00 – 17:30
DonderdagGesloten
Vrijdag09:00 – 17:30

Huidzorg Rotterdam

088-5053203

Maandag09:00 – 17:30
Dinsdag09:30 – 16:00
Woensdag09:00 – 21:00
Donderdag09:00 – 21:00
Vrijdag09:00 – 17:30
ZaterdagGesloten

Huidzorg Rotterdam – Locatie IJsselland ziekenhuis

088-5053203

Dinsdag17::00 – 19:00

Huidzorg Zoetermeer

088-5053204

Maandag09:00 – 17:30
Dinsdag12:00 – 20:30
WoensdagGesloten
Donderdag12:00 – 20:30
Vrijdag09:00 – 17:30

Huidzorg Havenkwartier

088-5053205

Maandag09:00 – 17:30
DinsdagGesloten
WoensdagGesloten
Donderdag09:00 – 17:30
Vrijdag09:00 – 17:30
Huidtherapie Nijkerk

Huidtherapie Nijkerk

088-5053206

MaandagGesloten
Dinsdag10:00 – 19:00
WoensdagGesloten
DonderdagGesloten
Vrijdag10:00 – 19:00
Huidzorg Weesp

Huidzorg Weesp

088-5053207

Maandag9:00-17:30
Dinsdag9:00-17:30
WoensdagGesloten
Donderdag9:00-17:30
VrijdagGesloten
Huidzorg Leiden

Huidzorg Leiden

088-5053208

MaandagGesloten
Dinsdag08:30 – 17:00
Woensdag08:30 – 17:00
Donderdag08:30 – 17:00
Vrijdag08:30 – 17:00
Huidzorg Amsterdam Oosterpark

Huidzorg Amsterdam Oosterpark

088-5053209

Maandag08:00 – 16:30
Dinsdag11:30 – 20:00
Woensdag08:00 – 16:30
Donderdag08:30 – 17:00
VrijdagGesloten

Kom langs voor laserontharing bij Huidtherapeut NL in Bleiswijk, Nijkerk, Weesp, Zoetermeer, Sliedrecht, Gorinchem en Rotterdam